Mircea Lucescu, dat afară: Turcii au anunţat numele noului selecţioner. „Il Luce“ bifează un nou eşec, după cel de la Zenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucescu foto hepta

Mircea Lucescu (73 de ani) nu mai găseşte cheia succesului, după ce a plecat de la Şahtior Doneţk. Ultimele sale două contracte s-au încheiat din cauza rezultatelor dezamăgitoare.

Mircea Lucescu a fost instalat pe banca Turciei, într-un moment în care ar fi putut prelua şi naţionala României. Din păcate pentru el, alegerea făcută a fost una avantajoasă doar din punct de vedere financiar, deoarece, din perspectiva obiectivelor sportive, „Il Luce“ a ratat tot.

Numit în funcţie în august 2017, Lucescu a ratat, mai întâi, calificarea la Mondialul din 2018, iar apoi a înregistrat un mare eşec şi în Liga Naţiunilor, retrogradând Turcia din Liga B în Liga C. Per total, Lucescu a înregistrat 4 victorii, 6 remize şi 7 înfrângeri pe banca Turciei.

Potrivit Reuters, care citează Canalul NTV, Mircea Lucescu va fi înlocuit de Senol Gunes, actualmente la Beşiktaş, cel care revine la echipa naţională după 15 ani. Misiunea sa va fi calificarea Turciei la Euro 2020, echipa fiind aflată în grupa H a calificărilor, alături de Franţa, Albania, Andorra, Islanda şi Moldova.

Senol Gunes a terminat pe locul 3 cu naţionala Turciei la CM 2002, iar până la finalul actualului sezon va pregăti Beşitkaş, în paralel, cu prima reprezentativă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite