Mircea Lucescu, ciuca bătăilor în Liga Campionilor: Cum a explicat dezastrul din grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

De când a ajuns la Dinamo Kiev, în iulie 2020, tehnicianul de 76 de ani a făcut furori în competiţiile interne. Din păcate, încă n-a reuşit să ridice nivelul şi în Europa.

Mircea Lucescu a bifat al doilea sezon consecutiv cu Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. Ceea ce e o performanţă în sine, având în vedere că, până la venirea românului pe bancă, formaţia ucraineană ajunsese la o absenţă de patru ani din faza grupelor.

Din păcate pentru „Il Luce“, situaţia din acest sezon nu doar că n-a fost mai bună decât cel precedent, dar chiar s-a înrăutăţit! Concret, în 2020-2021, Dinamo Kiev s-a clasat pe 3 în grupele Ligii Campionilor, după Juventus şi Barcelona, dar înaintea celor de la Ferencvaros. Iar asta pentru că Dinamo Kiev a strâns, totuşi, 4 puncte, golaveraj: 4-13.

Acum însă, campioana Ucrainei a avut un parcurs dezastruos în grupe: ultimul loc, cu un singur punct, golaveraj: 1-11! Astfel, echipa a încheiat deja socotelile cu competiţiile UEFA.

După încă o înfrângere, 0-2 cu Benfica, în deplasare, miercuri seară, Mircea Lucescu a încercat să explice de ce Dinamo Kiev a fost atât de slabă în Liga Campionilor.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Sunt satisfăcut de calitatea jocului echipei mele în cea mai puternică grupă din Liga Campionilor, au fost adversari dificili. Dar în niciun caz nu pot fi mulţumit de rezultate, pentru că puteam să obţinem mai multe puncte. 

*Totuşi, n-ar trebui să uităm că întreaga noastră linie defensivă e formată din jucători tineri, care au între 19 şi 21 de ani. Tinereţea lor şi lipsa de experienţă nu pot aduce, deocamdată, calitate în jocul defensiv.

*N-ar trebui să uităm că, în aproape toate meciurile, am jucat de la egal la egal cu echipe importante, printre cele mai bune din Liga Campionilor. Sunt mulţumit de jocul nostru, am observat progresul jucătorilor. Un singur lucru mă îngrijorează: încep să joace numai după ce dispare presiunea, după ce comit greşeli şi primesc goluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite