Mircea Badea, acid în scandalul „Black Lives Matter“: Ce a spus despre Stanciu şi Nedelcearu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Badea
Mircea Badea

Vedeta Antenei 3 a comentat controversatul episod, care a precedat amicalul Anglia - România (1-0) disputat, duminică seară.

Amicalul de pe „Riverside“ s-a încheiat, acum două zile, discuţiile despre gestul jucătorilor naţionalei de a sta în genunchi, în susţinerea mişcării „Black Lives Matter“ continuă. La noi, ce-i drept, pentru că englezii se pregătesc de Euro 2020 (11 iunie - 11 iulie), turneu care şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic, în ciuda amânării de un an.

La fel ca cei mai mulţi români, şi Mircea Badea s-a arătat împotriva gestului de a sta în genunchi şi a lăudat ideea celor doi internaţionali români, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, de a rămâne în picioare pe gazonul de la „Riverside“. Discursul lui Mircea Badea a fost redat de gsp.ro, subiectul fiind abordat în cadrul emisiunii „În gura presei“ de pe Antena 3.

Ce a spus Mircea Badea?

*Eu îi susţin, sunt alături de ei. Simt nevoia să zic public pentru că au făcut cum au considerat ei. A ieşit un megascandal. Dar de ce să îngenunchez? Sunt antirasist, dar de ce să stau în genunchi pe stadioane? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune? 

*Cine a stabilit? Black Lives Matter. Şi ei cine sunt? Organizaţie anti-rasism. Ok, şi nu pot fi antirasist fără să îmi dea certificat organizaţia Black Lives Matter? Ei zic nu. Ei au confiscat tema antirasismului şi, dacă nu faci ce spun ei, automat eşti rasist. 

*Eu despre mine cred şi am argumente că nu am nicio moleculă rasistă. Nu mă interesează ce culoare au la piele oamenii, nu a fost niciodată un factor, nu m-a interesat. Cea mai corectă definiţie a antirasismului este asta: să nu-ţi pese ce culoare are pielea oamenilor! 

*Să fii rasist înseamnă să îţi pese ce culoare are lumea: să spui, ăla are culoarea aia, ăla pe aia. NU! Nu m-a interesat niciodată. N-am avut nicio problemă de comunicare, de interacţiune umană, cu oameni de toate rasele, de pe toată planeta. E valabil şi cu minorităţile sexuale. Mulţi cetăţeni şi cetăţence care aparţin unei minorităţi sexuale pot confirma asta.

*Deci eu mă consider antirasist şi nu vreau să îmi zică Black Lives Matter, care e organizaţie cu scopuri politice, pe care nu o contest, dar care nu mă interesează. Poate să nu mă intereseze?! Au monopolizat ăştia tema antirasistă de pe planetă? Cum aşa ceva? Nu pot fi antirasist decât dacă facă ce spun ei? Aşa era în Uniunea Sovietică. 

*Poziţia celor doi tricolori este bipedă. Sunt un mare fan al lui Nedelcearu, care a dat un răspuns plin de inteligenţă pentru fanii lui AEK, care îl contestau. Nu auzisem de el, de Stanciu mai auzisem.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite