Ministrul Sporturilor lămureşte problema hidratării în sălile de fitness: „Nimeni nu poate face aşa ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe a explicat că textul din Monitorul Oficial a fost interpretat greşit
Ionuţ Stroe a explicat că textul din Monitorul Oficial a fost interpretat greşit

După o zi în care oamenii au rămas fără sticlele lor de apă, în momentul intrării în cluburile de sport, Ionuţ Stroe a avut o reacţie oficială.

Un text apărut în Monitorul Oficial a creat o mare problemă, astăzi, odată cu redeschiderea sălilor de fitness. 

Concret, după cum „Adevărul“ a scris aici, managerii sălilor au aflat că membrii veniţi la antrenament n-au voie să se hidrateze decât în aer liber! Drept urmare, oamenii au intrat în clase sau în zona de gym, fără să aibă acces la apă. 

Această situaţie aberantă a creat un val uriaş de nemulţumire şi a stârnit reacţii dure din partea medicilor, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Din fericire, situaţia a fost clarificată de Ionuţ Stroe, ministrul Sporturilor, printr-un comunicat oficial trimis pentru „Adevărul“.

Ce scrie în comunicatul semnat de Ionuţ Stroe?

*Acest nou ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății reglementează strict comercializarea de alimente și băuturi răcoritoare. Ordinul nu face nicio referire la băuturile îmbuteliate care pot fi aduse de acasă. 

*Este evident că nimeni nu poate interzice hidratarea sportivilor, ba chiar o încurajăm, toți știm că hidratarea are o importanță primordială în eficiența oricărui antrenament de fitness. 

*Vreau să se înţeleagă că este o mare diferenţă între hidratarea firească din timpul efortului şi ceea ce este interzis acum, servirea băuturilor în spaţii închise în regim de restaurant. 

*Pentru redeschiderea sălilor de fitness şi aerobic este necesară o sincronizare cu măsurile instituite de Ministerul Sănătății și ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite