Ministrul Sportului, Gabi Szabo, despre plecările lui Bellu şi Bitang: „Nu ţine de mine o împăcare între ei şi COSR!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că nu depinde de ea să încerce o împăcare între foştii antrenori ai lotului de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Prezentă la deschiderea Centrului Olimpic de gimnastică al Stelei, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a comentat plecările antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang de la lotul naţional de gimnastică, precizând că nu poate face nimic pentru a-i întoarce din drum pe cei doi. "Nu pot să comentez trăirile interioare ale fiecăruia dintre noi. Nu ţine de mine să încerc o împăcare între ei şi COSR. Ar trebui să lăsăm orgoliile la o parte şi să ne urmăm interesele şi ce avem de făcut", a spus Szabo, citată de Mediafax.

Gimnastica feminină, pe mâinile unui alt cuplu. Cine sunt cei de la care aşteptăm să continue pe linia Bellu - Bitang

Pe de altă parte, Szabo a salutat deschiderea Centrului Olimpic de gimnastică de la Steaua, dar a adăugat că fără antrenori astfel de centre devin total ineficiente. "Infrastructura fără antrenori este degeaba. Întotdeauna am spus că nu putem ajunge mari sportivi dacă în spatele sportivului respectiv nu stă mintea strălucită a antrenorului. Din această perspectivă îmi doresc foarte tare ca perechea Mariana Bitang - Octavian Bellu să rămână la cârma gimnasticii româneşti. Îmi doresc foarte tare să investim în infrastructura sportivă, pentru că numai aşa putem vorbi de excelenţă şi de pregătirea sportivilor în drumul lor spre medalii. Prin proiectul de relansare a gimnasticii feminine româneşti îmi doresc ca din numărul mare care au venit la selecţie, măcar zece dintre ele să ajungă pe prima treaptă a podiumului", a completat Szabo.

Primele declaraţii ale lui Octavian Bellu după decizia de a renunţa la lotul feminin olimpic de gimnastică

Centrul Olimpic de gimnastică al Stelei are menirea de a forma micuţele gimnaste, care vor putea locui, se vor antrena şi vor beneficia de masă. În total, 30 de sportive se vor putea pregăti la acest centru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite