Ministrul Novak crede că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Popescu  la JO Tokyo FOTO EPA - EFE
Ana Maria Popescu  la JO Tokyo FOTO EPA - EFE

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, este de părere că sportiva Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a afirmat Eduard Novak, potrivit digisport.ro.

Ministrul a precizat că medalia de argint câştigată de Ana-Maria Popescu este peste aşteptările lui: "Ana-Maria Popescu a obţinut un super-rezultat, sincer, peste aşteptările mele. Dar, pentru mine, această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României!"

Spadasina Ana Maria Popescu a declarat, sâmbătă, că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un "buget de bun simţ pentru scrima românească".

"Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească", a declarat sportiva imediat după concurs, pentru TVR.

Sportiva Ana Maria Popescu cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. Aceasta este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite