Ministrul Eduard Novak încheie conflictul cu Ana Maria Popescu: Ce regretă după acest scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak
Eduard Novak

Chiar dacă sportivul paralimpic, cu trei medalii în palmares, a fost luat peste picior de spadasina de 36 de ani, omul politic a fost capabil să treacă peste acest episod şi să aibă un mesaj împăciuitor pentru vicecampioana de la Tokyo.

Prima medalie câştigată de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo a generat un scandal atât de mare, încât performanţa sportivă în sine a căzut, din păcate, în derizoriu.

Scandalul a luat amploare, din păcate, din cauza „spectacolului“ de la aeroport, unde Ana Maria Popescu l-a trimis pe ministrul Sporturilor, Eduard Novak, să ia el medalia de aur. Din păcate, spadasina de 36 de ani a uitat că Novak chiar a luat aurul, pe cel paralimpic, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar agresivitatea verbală a Ana Mariei a fost însoţită şi de nişte gesturi lipsite de eleganţă, cum a fost refuzul ei de a strânge mâna ministrului!

După tot acest scandal, Eduard Novak a încercat, în ultimele zile, să încheie povestea pe un ton împăciuitor. Mai întâi, a avut o postare emoţionantă pe Facebook, despre care „Adevărul“ a scris aici. Iar acum, într-un interviu acordat pentru TVR 1, a explicat că vorbele sale au fost interpretate greşit de Ana Maria Popescu.

Ce a spus Eduard Novak?

*Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înţeles foarte greşit. Dacă nici eu nu înţeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înţelege. Şi eu voi participa la a 5-a ediţie a Jocurilor Paralimpice (n.r. - la Tokyo, între 24 august şi 5 septembrie), ştiu cum este să munceşti. S-a înţeles greşit. A reacţionat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiţii, chiar dacă sunt înjurat, atacat. 

*Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aş fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federaţii nu ar mai fi primit finanţare. Trebuie şi vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se ştie că sunt alături de ea.

CITEŞTE ŞI.

CTP despre comportamentul Ana Mariei Popescu, la aeroport: „Tupeu de mahala“

Ana Maria Popescu şi-a recunoscut greşeala: „Îmi cer scuze pentru gestul nepoliticos“. Mesajul ei integral

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite