Mihăilă a dat lovitura carierei, iar Craiova jubilează: Ce sumă poate încasa clubul oltean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaila

Internaţionalul român va juca, la Atalanta, până în vară, după care, dacă va covinge, va fi transferat definitiv. Afacerea poate aduce o sumă importantă şi pentru CS U Craiova.

Deocamdată, plecarea lui Valentin Mihăilă (21 de ani), de la Parma la Atalanta s-a realizat sub formă de împrumut.

Noua echipă a lui Mihăilă va plăti un milion de euro până în vară. La finalul sezonului, Atalanta trebuie să ia o decizie privind transferul definitiv al românului. Dacă îl va păstra, va trebui să plătească o sumă care, potrivit speculaţiilor din presă, va fi între 8,5 şi 10 milioane de euro. 

Dincolo de faptul că această mutare reprezintă o şansă mare pentru cariera lui Mihăilă, ea poate însemna şi o lovitură financiară pentru CS U Craiova, fosta echipă a jucătorului. Pentru că oltenii au păstrat un procent de 10% dintr-un viitor transfer al lui Mihăilă, în momentul în care l-au vândut, la Parma. Aşadar, dacă jucătorul va fi păstrat de Atalanta, în vară, Craiova va încasa o sumă între 850.000 şi 1.000.000 de euro. 

Pe lângă faptul că va evolua într-un campionat de top, Serie A, Mihăilă va avea şansa de a străluci şi într-o competiţie europeană, în condiţiile în care Atalanta a ajuns în 16-imile Ligii Europa, urmând să întâlnească Olympiakos, la 17 şi 24 februarie.

„Pentru mine, Atalanta e una dintre cele mai importante echipe din Serie A. Cred că Atalanta poate să câştige şi campionatul, să joace în Liga Campionilor. Sunt jucători foarte buni aici. Fostul meu coleg de la Parma, Giuseppe Pezzella, mi-a recomandat să vin aici, să muncesc din greu, pentru că la Atalanta se munceşte. Obiectivele mele sunt să joc multe minute, să joc bine şi să demonstrez că am potenţialul necesar pentru a evolua la Atalanta şi pentru a fi transferat definitiv de Atalanta, în vară“, a spus Mihăilă, în dialog cu site-ul clubului la care tocmai a ajuns.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite