Mihai Stoica, povestiri din puşcărie: Am stat cu Gică Popescu într-o celulă atât de mică încât ne dădeam jos din pat pe rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Mihai Stoica FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Mihai Stoica a vorbit despre perioada de doi ani petrecută în spatele gratiilor, ca urmare a condamnării în Dosarul Transferurilor.

Mihai Stoica a petrecut doi ani la închisoare, fiind condamnat în Dosarul Transferurilor alături de alţi şapte oameni de fotbal. Meme a stat în celulă cu George Copos şi cu Gică Popescu şi a vorbit pentru Antena Stars despre  perioada de detenţie.

"Când am aflat de condamnare, am avut timp vreo trei ore să îmi chem colaboratorii mei să le spun ce au de făcut. Mi-am făcut bagajul şi am plecat. A fost un moment foarte greu pentru familia mea în primul rând, foarte greu, dar au trecut. Şi mă bucur că au trecut cu bine peste asta, mai ales părinţii mei pentru că sunt în vârstă. Sincer asta era cea mai mare temere a mea, că voi ieşi şi nu îi voi găsi în casa lor, dar i-am găsit. Gică Popescu a devenit un model pentru mine.

11 luni am stat doar cu Gică. Noi am stat 11 luni într-o cameră cu o lăţime de 1,36 m. Ne dădeam jos pe rând din pat, nu am avut nicio discuţie în contradictoriu.

Acolo, îi poţi ignora pe ceilalţi deţinuţi, sau poţi să-i respecţi. Nu te poţi preface că îi respecţi pentru că oamenii de acolo au o inteligenţă peste medie. Pentru mine nu a fost un şoc, pentru că am crescut pe stradă oarecum. Chiar dacă sunt dintr-o familie de intelectuali, ambii părinţi sunt ingineri, poate cartierul în care am crescut. Mie mi-a fost foarte uşor la început pentru că eram convins că o să stau vreo două, trei luni, cam aşa mă gândeam eu. Nu realizam că dacă intri acolo, e mai greu să ieşi. Credeam că faptele sunt prescrise, o să fie o instanţă care să mă elibereze. M-au ajutat oamenii de afară, dar au fost şi oameni care m-au dezamăgit. Deţinuţii se împart în două categorii, căutaţi şi necăutaţi. Înainte, îmi pierdeam timpul cu nişte ironii copilăreşti, acum nu mai mă enervez nici în trafic", a spus Meme.

De umilit nu am fost umilit, datorită notorităţii. Împreună cu Gică am făcut selecţia pentru echipa penitenciarului. Gică a condus antrenamentele," a povestit Mihai Stoica. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite