Mihai Covaliu, Simona Amânar, Maricica Puică şi Paula Ivan au sărbătorit Ziua Olimpică la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două sute de copii au alergat la Şirnea la Crosul Zilei Olimpice, în prezenţa şefului COSR şi a ”omologului” din Republica Moldova, Nicolae Juravschi.

Peste 200 de copii şi iubitori ai sportului, alături de cinci campioni olimpici (Mihai Covaliu - aur la sabie individual, la Sydney 2000 – şeful COSR;  Simona Amânar – deţinătoare a şapte medalii olimpice,  3 dintre ele de aur, Maricica Puică, aur la 3.000 m, la JO de la Los Angeles 1984; Paula Ivan - aur, la 1500 m, la JO de la Seul 1988; Nicolae Juravschi - dublu medaliat cu aur la canoe dublu la 1000 si 500 m, la JO de la Seul 1988 – preşedinte al Comitetului Olimpic din Republica Moldova) au participat la eveniment.

Copiii de la 12 şcoli din Covasna, Şirnea, Ilfov – Voluntari, Bran, Râşnov, Zărneşti, Poiana Mărului, Moeciu de Sus şi Moeciu de Jos, Fundata şi Sfântu Gheorghe au luat startul crosului ”Ziua Olimpică” şi au fost, la final, premiaţi cu diplome şi medalii de campionii olimpici ai României,.

Preşedintele CSOR, Mihai Covaliu, şi fosta mare gimnastă Simona Amânar şi-au amintit cu plăcere de momentele în care erau sportivi pe culmile succesului şi ascultau pe podium imnul naţional.

”JO sunt o competiţie foarte specială. Mă gândesc la prima mea participare, la a doua, la a patra, când am avut emoţii mari, dar prima participare a fost ca o sărbătoare pentru mine. Mereu transmit acelaşi mesaj: copiii să viseze să ajungă la JO. Emoţiile de pe podiumul olimpic sunt foarte scurte şi intense”,  a spus Mihai Covaliu, preşedintele COSR, în timp ce multipla medaliată olimpică. Simona Amânar, a punctat: ”Sărbătorim sportul, mişcarea şi mă bucur că sunt alături de atât de mulţi copii. În astfel de momente îmi vin în cap prezenţele de la JO, momentele plăcute, prima medalie olimpică, cea de la Atlanta. Sunt momente unice, când le revăd, le retrăiesc, îmi dau lacrimile, cu astfel de momente nu mă mai întâlnesc niciodată” .

Pe urmele părinţilor

Covaliu şi Amânar aşteaptă să vină din urmă sportivi care să le egaleze reuşitele. Până atunci, cei doi au transmis ”microbul” sportului celor din familie. ” Fiul meu, Vlad Gabriel, a spus că-şi doreşte să ajungă unde am ajuns şi eu, chiar să mă întreacă. Noi îl susţinem, trebuie să avem încredere. Cu siguranţă vor mai fi campioni olimpici la sabie în viitor, aşa cum am fost eu”, a spus Mihai Covaliu, iar Simona Amânar a precizat cum stau lucrurile la ea în familie:” Copiii mei iubesc sportul. Fac din fiecare câte puţin. Fetiţa îşi doreşte să practice gimnastică, poate cu ea vom face de performanţă, important este că se mişcă, iar când vor mai creşte vom vedea dacă se pretează pentru sportul de înaltă performanţă sau nu”.

Covaliu şi Juravschi s-ar fi băgat la dansuri

Festivităţile de la Şirnea au avut şi momente artistice, ansamblurile „Eftimos”,  „Amadeus”  şi ”Astra Junior” întreţinând atmosfera şi făcându-i pe sportivi să intre în ritmurile tradiţionale româneşti, dar şi greceşti.

Mai mult decât atât, şi Mihai Covaliu şi Nicolae Jurvaschi, au mărturisit că dansul le place foarte mult şi ar fi avut curaj să încerce din mişcările puse în scenă de artişti. ” Dansul face parte din viaţa noastră. E ritm, armonie, bucurie. Şi în pregătire momentele de dans şi voie bună sunt bnevenite. Nu ştiu dacă sunt campion la dans, dar îmi place să ascult muzică şi să dansez”, a mărtusiti Mihai Covaliu, preşedinte COSR. ”Omologul”  lui din Republica Moldova, Nicoae Juravschi, a spus:” Îmi plac dansurile populare şi este important că de Ziua Olimpică se îmbină arta, cultura şi sportul. Din păcate, am suferit o uşoară accidentare şi n-aş putea să particip efectiv la dans, dar admir de la distanţă”.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite