Mihai Costea era, de fapt, ţinta huliganului din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce jocul a fost întrerupt prima dată, Costea a apucat să marcheze din penalty
După ce jocul a fost întrerupt prima dată, Costea a apucat să marcheze din penalty

Huliganul de la Ploieşti, Dragoş Ştefan Enache, intenţiona să-l lovească pe atacantul roş-albaştrilor în momentul în care acesta se pregătea să execute penalty-ul dictat de Robert Dumitru pentru Steaua.

Cazul lui Dragoş Enache, derbedeul care a intrat pe teren şi l-a accidentat grav pe George Galamaz, e departe de a fi încheiat. Problemele pentru tânărul de 25 de ani se înmulţesc de la zi la zi. Enache şi-a înrăutăţit de unul singur situaţia. După cum „Adevărul" a anunţat în ediţia tipărită de ieri, prima reacţie în faţa autorităţilor a huliganului petrolist a fost una halucinantă.

 Întrebat de ce l-a pocnit pe Galamaz, Dragoş a repetat la nesfârşit: „Am intrat pe teren şi l-am lovit". În faţa procurorilor care anchetează cazul său, ultrasul a avut o atitudine sinceră şi a oferit o nouă explicaţie incredibilă. „În momentul în care pentru echipa adversă a Petrolului Ploieşti s-a dictat lovitura de la 11 metri, mi s-a părut că s-a comis o mare nedreptate", a spus Enache la anchetă.

Le face plângere lui Martinovici şi Stanca

Huliganul nu s-a mulţumit doar să-l atace pe fundaşul roş-albaştrilor, ci dorea să continue asaltul până în careul Petrolului, unde se pregătea să-l doboare şi pe Mihai Costea, cel care era desemnat să execute penalty-ul dictat împotriva echipei sale de suflet. „Inculpatul, după ce l-a lovit pe acest jucător (George Galamaz - n.r.) şi-a continuat acţiunea, dorind să-l lovească pe jucătorul care executa lovitura de la 11 metri", sună încheierea şedinţei.

Arestat preventiv pentru 29 de zile, huliganul a înaintat recurs acestei măsuri, iar o hotărâre va fi luată astăzi de Tribunalul Prahova. El a fost încadrat deocamdată de justiţie la infracţiunea de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice, însă va fi judecat şi pentru vătămare corporală după ce Galamaz va prezenta certificatul medico-legal în care se specifică zilele de îngrijire de care fotbalistul a avut nevoie. Enache a şocat prin tupeul său când a decis să le facă plângere penală jucătorilor Stelei, Novak Martinovici şi Răzvan Stanca, cei care l-au lovit cu picioarele în momentul în care huliganul îşi continua drumul pe teren.

Cu toate acestea, problemele tânărului se vor înmulţi în viitorul apropiat. După ce oficialii Petrolului au anunţat că îl vor chema în judecată, el nu va scăpa fără plângere nici din partea lui George Galamaz, încă afectat de cele întâmplate. De altfel, stoperul de 30 de ani programase o conferinţă de presă pentru astăzi, însă până la urmă a renunţat la idee.

Din cauza problemelor medicale, dar şi a celor emoţionale, doctorii care se ocupă de recuperare i-au propus lui George să amâne, pentru câteva zile, o expunere publică. „Este adevărat că are dureri constante, dar nu acestea l-au împiedicat pe George să apară azi în faţa reprezentanţilor mass-media. Mai mult este vorba despre o stare emoţională puternică, care n-a fost încă depăşită. Oricum, conferinţa va avea loc zilele viitoare", ne-a spus un apropiat al jucătorului.

Fostul angajator îl reneagă pe enache

Compania British American Tobacco, la care Dragoş lucra ca agent de vânzări, se pare că vrea să-l dea în judecată pe huligan pentru prejudicii aduse imaginii. Conducerea cunoscutei firme producătoare de ţigări a fost foarte deranjată că numele său a fost asociat cu actul iresponsabil al angajatului lor. Cei de la BAT sunt hotărâţi să ia măsuri.

Cine pe cine dă în judecată

- George Galamaz pe Dragoş Enache
- Petrolul pe Dragoş Enache, Galant Security şi pe suporterii care au aruncat cu torţe
- Dragoş Enache pe Novak Martinovici şi pe Răzvan Stanca
- British American Tobacco pe Dragoş Enache

Suporterii se dezic de el

Alături de Dragoş Enache au mai rămas doar membrii familiei şi cei 10-15 ultraşi care îi împart stilul de viaţă. În rest, grosul suporterilor îl reneagă. În acest sens, fanii din cadrul Asociaţiei Suporterilor „Petrolul e al nostru" au remis un comunicat: „A fost cea mai mare umilinţă pentru un fan adevărat. O ţară înreagă şi poate nu numai arată cu degetul ceea ce se întâmplă la Petrolul şi orice justificare pare tardivă. Sperăm că legea îi va atinge dur pe cei care au fost părtaşi. Ne adresăm scuzele noastre fotbaliştilor George Galamaz şi Ciprian Tătăruşanu, steliştilor prezenţi la stadion, întregii ţări şi petroliştilor care au fost nevoiţi să lase capul jos".

Petrolul, Stanca şi Martinovici află azi ce păţesc

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal va analiza astăzi, începând cu ora 17.00, evenimentele întâmplate la meciul de duminică seară, dintre Petrolul şi Steaua. Cel mai mult vor avea de suferit ploieştenii, care, cel mai probabil, vor pierde la masa verde duelul cu roş-albaştrii, dar vor primi şi o suspendare exemplară a stadionului.

Zece etape pentru Petrolul?

Conform articolului 82 din Regulamentul disciplinar, Petrolul riscă de la 1 la 10 meciuri fără spectatori pe noua arenă „Ilie Oană" şi este foarte probabil ca membrii comisiei să-şi dorească să ofere un exemplu huliganilor, acordând sentinţa maximă. Oficialii roş-albaştrilor s-au arătat revoltaţi că jucătorii lor, ­Novak Martinovici ­(foto) şi Răzvan Stanca, au fost eliminaţi şi ar putea fi suspendaţi după ce au reacţionat şi l-au lovit pe agresorul lui George Galamaz cu picioarele.

În frunte cu Gigi Becali, steliştii au cerut anularea cartonaşelor primite de fotbalişti, bazându-se pe o reglementare a articolului 57 din regulament care prevede că „orice persoană care a încercat să prevină incidentele, să-i apere pe alţii sau să-i despartă pe cei implicaţi în încăierare nu va fi sancţionată". 

„Aş spune că în cazul jucătorilor stelişti trebuie respectat regulamentul, care este maleabil cu un jucător care ia apărarea altuia. Regulamentul este foarte explicit în toate cazurile. Eu nu pot influenţa pe nimeni", a explicat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite