Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în primul tur al Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Buzărnescu Foto EPA EFE (Arhiva)
Mihaela Buzărnescu Foto EPA EFE (Arhiva)

Mihaela Buzărnescu, locul 138 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, în turul I al Australian Open.

Acesta a fost primul meci oficial jucat de Bianca Andreescu după accidentarea la genunchi, suferită în octombrie 2019, la Turneul Campioanelor. În plus, ea a fost nevoită să efectueze o carantină strictă la sosirea în Australia, după ce antrenorul ei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Sportiva născută lângă Toronto a început bine partida, nelăsând să se vadă perioada lungă de absenţă de pe teren. Ofensivă, cu lovituri precise, Andreescu şi-a subordonat adversara, care a dat o replică timidă în primul set, a greşit mult şi i-a făcut munca uşoară rivalei.

Românca din Bucureşti a avut 40-0 la scorul de 1-2, pe propriul serviciu, dar Andreescu a revenit şi a reuşit primul break al meciului. La 5-2, jucătoarea canadiană a mai câştigat o dată pe serviciul adversarei şi a luat setul, cu 6-2, după 29 de minute.

Dominaţia din teren s-a inversat în setul al doilea. Având şi ea puţine meciuri după o accidentare, Mihaela Buzărnescu a reuşit să-şi ridice nivelul evoluţiei, şi-a diminuat numărul erorilor şi a făcut spectacol în unele momente, cu lovituri frumos plasate către liniile laterale ale terenului şi cu câteva veniri inspirate la fileu. Lipsa competiţiei timp de 15 luni a înmuiat loviturile Biancăi Andreescu şi le-a abătut de multe ori de la ţintă, astfel că sportiva din Canada a greşit mai mult şi a cedat iniţiativa.

Doar de o minge de break a avut nevoie Buzărnescu pentru a egala scorul la seturi. Ea a câştigat pe serviciul Biancăi la prima oportunitate apărută în meci, la scorul de 2-2 şi a gestionat apoi avantajul cu bine, câştigând setul al doilea cu 6-4, după o oră şi 21 de minute de joc.

În decisiv, diferenţa a fost făcută de condiţia psihică diferită a jucătoarelor. La 3-3, Buzărnescu a avut 40-0 pe serviciul adversarei şi nu a obţinut break-ul. Însă Andreescu l-a reuşit în ghemul următor şi a închis meciul cu 6-3, după două ore şi două minute.

Andreescu va evolua în faza următoare cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 71 WTA.

Calificarea în turul al doiela este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în prima manşă primesc 100.000 de dolari australieni (63.750 de euro) fiecare şi câte zece puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite