Mihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA. Care e motivul şi de ce are şanse să câştige o sumă imensă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea care avut un 2019 de coşmar şi care a ajuns pe locul 110 WTA speră să dea un tun financiar ca urmare a unui proces intentat forului mondial al tenisului feminin.

Ziare.com a anunţat că sportiva in vârstă de 31 de ani solicită să fie despăgubită financiar pentru accidentarea suferită anul trecut, la Rogers Cup. În 2018, în turul doi al competiţiei din Canada, la meciul cu Elina Svitolina, românca a alunecat pe cimentul ud şi s-a ales cu o entorsă de gleznă care a scos-o mai mult timp din activitate. 

Conform regulamentului in vigoare, arbitrul şi supervizorul au obligaţia ca jocul să se dispute în condiţii care să nu afecteze integritatea fizica a sportivilor. Mihaela consideră că oficialii puteau lua o decizie care să impiedice accidentarea, astfel că a dat în judecata WTA. În sprijinul cazului româncei vine şi faptul că, anterior accidentării, jucătoarea o rugase pe arbitră sa oprească meciul pentru că ploua, dar cerinţaei nu a avut niciu efect.

"Deocamdata nu pot spune foarte multe, nu vreau sa facem valuri in presa. Asteptam rezultatele care urmeaza sa se definitiveze. Noi speram, de asta am si inceput aceasta actiune", a spus tatal sportivei, Mihai Buzarnescu, pentru sursa citată

Suma de bani pe care o solicita Mihaela nu este cunoscuta, dar se estimează că poate fi una considerabila. 

Sansele ca românca să câştige acest proces sunt destul de considerabile, mai ales dacă ţinem cont de precedentul Eugenie Bouchard. Jucătoarea din Canda i-a dat în judecată pe organizatorii de la US Open pentru că a alunecat pe o podea udă în vestiar şi a susţinut că după acel moment nu a mai putut reveni la forma dinante. Conform presei americane, Bouchard ar fi primit între 10 şi 15 milioane de dolari după ce a câştigat procesul.

În 2018, Buzărnescu a câştigat din tenis premii in valoare de 1.114.218 de dolari, în timp ce anul acesta a obtinut doar puţin mai mult de jumatate, adică 585.742 de dolari. De asemenea, Mihaela a căzut dramatic în clasamentul WTA, de pe locul 20 WTA în momentul accidentării, până pe 110 în acest moment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite