Michael Schumacher, rănit grav într-un accident de schi. Germanul a fost evacuat cu elicopterul la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher. FOTO: Reuters
Michael Schumacher. FOTO: Reuters

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică dimineaţă.

UPDATE Prestigiosul site britanic dailymail.co.uk scrie că Schumacher este un împătimit al sporturilor de iarnă, motiv pentru care îşi petrece o parte din timpul liber pe pârtia de schi.

Radio Monte Carlo, citat de presa franceză, informează că Jean Marc Grenier, medic la spitalul din Grenoble, a făcut o declaraţie oficială despre sănătatea lui Schumacher: "Starea lui este stabilă, e în afara oricărui pericol". În această seară, oficialii spitalului din Groble vor organiza o conferinţă de presă în care vor oferi detalii despre starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1.

Reporterul BBC James Allen scrie că accidentarea lui Schumacher este serioasă, dar că nu-i pune viaţa în pericol. "A fost puţin agitat după accident, dar a fost conştient tot timpul", a transmis jurnalistul englez. Tot BBC informează că fostul pilot de Formula 1 purta cască în momentul când s-a lovit de o stâncă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului unde a fost internat Schumacher nu a dorit să ofere niciun detaliu despre starea fostului pilot de Formula 1. În schimb, directorul spitalului din Grenoble a precizat pentru Sky News că germanul a fost supus unui examen medical amănunţit, urmând ca în scurt timp să se afle rezultatele. Poliţia investighează în continuare cauzele accidentului.

image

Potrivit postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe, accidentul s-a produs în staţiunea Meribel, din Alpii francezi, aflată la 127 km de Grenoble.

Accidentul a fost confirmat de către Christophe Gernignon-Lecomte, directorul general al staţiunii, care a oferit câteva câteva detalii. 

„Michael Schumacher a fost evacuat cu elicopterul la un spital din Grenoble. Nu ştiu, deocamdată, cât de grav este, şi nici dacă accidentul s-a produs pe pârtie sau în afara ei“, a declarat Christophe Gernignon-Lecomte, citat de L'Equipe. 

Ediţiile online ale unor importante publicaţii din Anglia şi Germania susţin însă că este vorba despre un accident grav, un craumatism cranian, produs în urma unei căzături, în timp ce Schumacher schia. 

„Bild“ aminteşte şi de un alt accident serios al lui Michael Schumacher. În februarie 2009, într-un moment în care se retrăsese, pentru prima dată, din Formula 1, Schumi a suferit traumatisme la cap şi la gât, după un accident de motocicletă, pe care l-a avut în Spania. 

Citeşte şi:

Michael Schumacher spune definitiv adio carierei de pilot de Formula 1

Schumi pleacă de la Mercedes, şeful Daimler explică insuccesul germanului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite