Miami şi Dallas vor juca finala NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miami Heat a învins aseară Chicago Bulls, scor 83-80, în meciul cinci al Finalei Conferinţei de Est şi s-a calificat în Finala NBA, acolo unde va întâlni Dallas Mavericks. Primul meci al finalei se va juca marţi 30 mai, toate partidele putând fi urmărite la Dolce Sport!

Miami a avut un final de meci furibund, chiar în faţa spectatorilor de la United Center din Chicago. Dwyane Wade şi LeBron James au marcat fiecare câte opt puncte pentru Miami, care a încheiat partida cu un scor paţial de 18-3 pentru a obţine prima calificare în marea finală după cinci ani.

Reunirea superstarurilor Wade, LeBron şi Chris Bosh, la Miami, înaintea acestui sezon, a fost una dintre cele mai spectaculoase mutări pe piaţa transferurilor din ultimii ani. Mulţi au privit-o cu circumspecţie, considerând că echipa nu are forţa necesară să se lupte pentru titlu din cauza lipsei de omogenitate. Decizia lui LeBron James de a lăsa Cleveland pentru Miami i-a adus ura fanilor nu numai din oraşul pe care l-a părăsit, dar de pretutindeni. Acum însă „Cei trei mari" cum au fost porecliţi, au şansa să se lupte pentru titlu.

Ei au marcat împreună 68 dintre cele 83 de puncte ale echipei lor în meciul decisiv cu Chicago, lider fiind LeBron James cu 28 de puncte.

Deşi au etalat din nou o apărare aproape perfectă timp de aproape patru sferturi, Chicago, echipa cu cel mai bun record după sezonul regulat, a clacat din nou pe final, în special din cauza ofensivei.

MVP-ul sezonului regulat, Derrick Rose, a fost excelent apărat de către LeBron James, superstarul din Miami reuşind să-şi blocheze adversarul pe o aruncare de trei puncte în ultima secundă, care ar fi putut duce meciul în prelungiri dacă ar fi fost transformată. Rose a încheiat cu 25 de puncte şi 8 pase decisive, însă a marcat doar 9 dintre cele 29 de aruncări din acţiune.

Miami va juca în finala NBA cu Dallas Mavericks, într-o reeditare a ultimului act din 2006. A fost o finală de tristă amintire pentru Dallas, care a condus cu 2-0 la meciuri şi a avut un avantaj de 18 puncte în partida a treia, dar a pierdut în cele din urmă cu 4-2 la general. Eroul acelei finale a fost Dwyane Wade, numit şi MVP, care l-a avut alături pe Shaquille O'Neal.

Dallas a eliminat în finala Conferinţei de Vest pe Oklahoma City Thunder cu scorul general de 4-1.

Primul meci al finalei va avea loc în Miami, marţi 30 iunie şi va fi transmis în direct de către Dolce Sport, în noaptea de marţi spre miercuri, începând cu ora 04.00. Toate partidele finalei, care se dispută după sistemul cel mai bun din şapte meciuri, pot fi urmărite în direct şi în exclusivitate pentru România la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite