"Metalistele" au pierdut prima manşă cu Fenerbahce Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un buget superior echipelor de fotbal de la noi, echipa feminină de volei Fenerbahce Istanbul s-a impus fără probleme, astăzi, la Buzău, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor: 3:0 (21, 23, 15) cu CSU Metal Galaţi.

Rămasă fără coordonatoarea Milena Sadurek - poloneza a anunţat că pleacă din cauza restanţelor financiare pe care clubul din oraşul dunărean le are faţă de ea, campioana României a fost nevoită să joace cu talentata, dar încă neexperimentata Sabina Miclea (19 ani) în dificula partidă cu Fener. Românca nu a jucat însă deloc rău, ea înţelegându-se foarte bine cu Nneka Onyejekwe, cu care de altfel este şi colegă de cameră, cu Daiana Mureşan, alături de care a evoluat şi la naţională, precum şi cu Mira Golubovici.

Metal a început bine meciul, însă formaţia turcă şi-a asigurat un avans de 4-5 puncte care i-a adus primul set (25-21). Cu "uriaşa" Ekaterina Gamova (2,02 m) greu de blocat şi cu completa Nataşa Osmokrovici, Fener a controlat meciul în continuare chiar dacă pe finalul actului cu numărul 2 s-a văzut serios ameninţată (25-23).

Ultimul set a fost unul în care Metal n-a mai izbutit să ţină pasul cu adversara sa (15-25) astfel că întâlnirea s-a încheiat după numai 71 de minute. Returul va avea loc în 18 februarie, la ora 19.30, la Istanbul.

Şansele lui Metal Galaţi de a se califica sunt infime. Prezenţa acestei echipe între primele douăsprezece ale Europei rămâne însă meritoriu. Mai cu seamă că gruparea gălăţeană a fost confruntată în acest sezon cu probleme financiare.

Două dintre echipele care au făcut parte din grupa D, în care a jucat şi Metal, au făcut ieri un pas important spre Top 6. Asystel Novara s-a impus cu 3:2 (22, 18, -25, -23, 13), în Polonia, în faţa lui Enion Energia Dabrowa Gornicza, iar Zarachie Odinţovo a surclasat (3:0 / 20, 17, 19) pe Dinamo, chiar la Moscova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite