Metal are nevoie de încă o victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coordonatoarea Metalului, Sadurek, în plină acţiune
Coordonatoarea Metalului, Sadurek, în plină acţiune

Teoretic, în grupa D a Champions League la feminin, toate cele patru echipe au şanse de a ajunge în Top 12. Dacă bate în Rusia, campioana României e virtual calificată. Fakro Muszyna nu se lasă! Învinsa Metalului din Galaţi, din prima rundă, a câştigat clar (3:0) meciul cu Asystel. Şi a complicat din nou lupta pentru calificarea în Top 12.

„În proporţie de 99% sun-tem calificaţi!", s-a grăbit să declare Zoran Terzic după victoria extraordinară (3:2, după ce a revenit de la 0:2) obţinută marţea trecută, la Buzău, cu vicecampioana Rusiei, Zarachie Odintsovo.

Două zile mai târziu, Fakro Muszyna a reuşit însă să obţină un succes deloc previzibil, şi încă la o diferenţă extrem de clară: 3:0 (15, 14, 9) cu Asystel Novara.

Rezultat care a complicat din nou lupta pentru calificarea între primele douăsprezece echipe ale Europei. La fel cum se întâmplase după ce Fakro câştigase la fel de clar (3:0), şi tot pe teren propriu, cu Odintsovo. După cele trei etape disputate, adică la jumătatea întrecerii, Metal are următoarele variante de a ajunge în Top 12:

1 Victorie în Rusia. Dacă va câştiga pe 7 ianuarie, returul cu Zarachie Odintsovo, Metal va fi virtual calificată. Ea va avea trei victorii din patru meciuri, cu care îşi va asigura (cel puţin) locul 3 în grupa D. Această variantă are avantajul că scoate din lupta pentru calificare echipa rusă, care nu mai poate obţine trei victorii în ultimele... două etape. Un succes în Rusia este, totuşi, greu de obţinut, mai ales dacă observăm că şi Asystel s-a impus acolo la limită (3:2).

2 Victorie cu Asystel sau la Fakro. Şi în cazul unui insucces în Rusia, Metal păstrează şanse mari de calificare. Campioana României mai are nevoie de o singură victorie, ea putând fi obţinută fie acasă, cu Asystel Novara, fie în Polonia, cu Fakro Muszyna, pe 13, respectiv pe 19 ianuarie. În acest caz însă, este nevoie ca Zarachie Odintsovo să nu câştige ultimele trei partide. Altfel există riscul ca la final cele patru echipe să fie egale la puncte...

3 Calificare de pe locul 4. Există şi această variantă, însă este una riscantă. Potrivit site-ului Confederaţiei Europene de Volei (CEV), după încheierea meciurilor din grupe se va desemna echipa care va găzdui Final Four-ul Ligii Campionilor.

În cazul în care aceasta va ocupa unul dintre primele trei locuri în serii, în locul ei (este calificată direct în turneul final) va merge în Top 12 formaţia cu cel mai bun punctaj din cele patru aflate pe ultimul loc în grupe. Cum spuneam, în acest caz există riscul ca şi o altă echipă (din grupele A, B şi C) să obţină două victorii sau chiar trei. Şi să o depăşească pe Metal Galaţi.

Rezultate şi clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite