Metal Galaţi a învins pe Dinamo în derbiul campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În meciul vedetă al celei de a doua zi din turneul de la Galaţi, voleibalistele de la Metal s-au impus cu 3-1 în faţa celor de la Dinamo Bucureşti. În celălalt meci, Tomis Cosntanţa - Ştiinţa Bacău 3-0 (20, 17, 21)

Penultimul turneu al grupei locurilor 1-4 a programat sâmbătă seară confruntarea dintre Metal Galaţi şi Dinamo Romprest, echipe care se aflau la egalitate de puncte în fruntea clasamentului înaintea acestei confruntări. Metal Galaţi a câştigat cu 3-1 (-18, 12, 23, 23) şi are acum un punct avans faţă de dinamoviste şi două faţă de Tomis Constanţa.

Dinamo a luat primul set, desprinzându-se de la 12-12 la 18-12, avans care i-a permis să se impună la 18. Replica celor de la Metal a fost imediată, formaţia gălăţeană conducând la diferenţe mari pe tot parcursul setului secund (10-1, 22-10).
Momentul decisiv al jocului a fost finalul setului trei, când Dinamo a condus cu 23-20 dar Metal a întors scorul şi s-a impus cu 25-23. În actul al patrulea, echipa bucureşteană nu a reuşit decât să se apropie de la 17-11 la 19-18.

Coordonatoarea formaţiei din Galaţi, Sabina Miclea, a spus că atuul echipei sale a fost psihicul mai puternic. "Am câştigat pentru că psihic am fost mai puternice. Am trecut prin momente grele, am făcut greşeli enorme, dar am reuşit să trecem peste ele. În urma acestei victorii, suntem favorite la titlu", a declarat Sabina Miclea.

Zoran Terzic, antrenorul de la Metal, s-a declarat încântat de faptul că de patru ani echipa sa este neînvinsă la Galaţi în faţa celor de la Dinamo. "Mereu în ultimii patru ani, meciurile noastre cu Dinamo au fost bătălii aprige. Mă bucur că am reuşit să ne păstrăm invincibilitatea de pe teren propriu în faţa lor, în toată această perioadă. După această victorie, pornim cu prima şansă la titlul în turneul de la Bucureşti, iar dacă Dinamo va pierde duminică cu Tomis atunci şansele noastre ar creşte mult", a declarat Terzic.

Partida a fost marcată de un incident la finalul setul trei, când preşedintele secţiei de volei de la Dinamo, Marian Ştefan, iritat de o decizie a arbitrilor, a aruncat un bidon cu apă către oficialii gălăţeni, gest în urma căruia a fost evacut din sală de către forţele de ordine. După meci, Ştefan l-a ameninţat pe vicepreşedintele de la Metal, Petrică Deju: "Să nu vii la Bucureşti".
Ulterior, Marian Ştefan a explicat că totul a fost doar un accident. "La nervi, nu am pus bine dopul şi mi-a alunecat din mână, nu am vrut să-i stropesc. Schimbul de replici de după meci cu Petrică Deju l-am avut tot la nervi, o să vorbesc cu el şi o să ne împăcăm imediat", a spus Ştefan.

Acesta a adăugat că şansele formaţiei sale la câştigarea titlului de campioană depind în mare măsură de partida de duminică, cu Tomis Constanţa. "Dacă batem cu 3-0, setul luat astăzi va conta enorm şi vom fi favoriţi înaintea turneului de la Bucureşti", a declarat Marian Ştefan.

La meci au asistat Elisabeta Lipă, preşedinte al CS Dinamo şi Maria Magdalena Irincu, director la Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi. Cele două au fost împreună în echipajul de canotaj de 8+1 care a cucerit aurul olimpic în 2000. „A fost amuzant ca după atâţia ani petrecuţi în aceeaşi barcă, să fim acum pentru prima dată în tabere diferite", a spus Irincu, în timp ce Lipă s-a declarat încântată de spectacolul voleibalistic ferit de cele două echipe.

Programul meciurilor de duminică: Tomis Constanţa - Dinamo Bucureşti (ora16.30) şi Metal - Ştiinţa Bacău (ora 19.00)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite