„Messi va pleca de la Barcelona“: Legendarul Rivaldo aruncă bomba şi trage un semnal de alarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi a încercat să părăsească Barcelona chiar de anul trecut
Lionel Messi a încercat să părăsească Barcelona chiar de anul trecut

Cel mai bun fotbalist al lumii în 1999 e convins că pentru Leo, înfrângerea din turul optimilor Ligii Campionilor, 1-4 cu PSG, a fost ultima partidă jucată în această competiţie pentru formaţia blau-grana.

Barcelona se pregăteşte pentru alegerile din 7 martie, eveniment în urma căruia va fi ales al 41-lea preşedinte din istoria grupării. În aşteptarea acestui moment, echipa traversează încă un sezon dezamăgitor.

În La Liga, Barcelona e pe trei, la cinci puncte de liderul Atletico Madrid, care a şi jucat un meci mai puţin. Iar în Liga Campionilor, după înfrângerea catastrofală cu PSG din tur, scor 1-4, echipa e ca şi eliminată, încă din optimi. Ambasadorul Betfair, brazilianul Rivaldo, e convins că pe fondul acestei situaţii, plecarea lui Lionel Messi e iminentă, urmând să se producă în vară, la finalul sezonului.

Rivaldo

Ce a spus Rivaldo?

*Barcelona a fost învinsă categoric de PSG pe Camp Nou, iar asta face ca o revenire în Franţa să fie aproape imposibilă. Nu spun asta doar din cauza rezultatului, ci şi uitându-mă la superioritatea afişată de PSG în meci. A merge la Paris şi a câştiga cu o diferenţă de patru goluri pare a fi ceva imposibil. Sincer, nu cred că vreun jucător sau manager al Barcelonei crede într-o asemenea revenire. Ceea ce cred că a fost evident şi după comentariile lui Ronald Koeman de după meci.

*Sigur că Barcelona nu va ceda, pur şi simplu, dar niciun fan nu va fi încrezător după meciul de pe teren prorpiu. Există riscul unei noi înfrângeri categorice, aşa că echipa trebuie măcar să încerce să fie mai competitivă şi mai solidă în Franţa. În plus, e posibil ca Neymar şi Di Maria să-şi revină înainte de acel meci, ceea ce o va face pe PSG şi mai puternică. Barcelona trebuie să aibă grijă!

*Cum am menţionat, săptămâna trecută, Messi a oferit multe Barcelonei, de-a lungul anilor, la fel cum şi clubul i-a oferit lui, însă cred că acesta ar putea să fie ultimul său meci pentru echipă pe Camp Nou, în Champions League. Va trebui să aşteptăm să vedem dacă viitorul său va fi la PSG, dar, după ce am văzut din partea echipei franceze în acest meci, sunt sigur că posibilitatea e una reală. 

*Deşi mi-aş dori ca Messi să rămână la Barcelona, i-aş înţelege decizia, dacă va pleca într-un moment în care clubul nu-i poate garanta şanse reale de a concura regulat pentru titluri.

*Mai mult, Messi are deja peste 30 de ani şi nu-şi poate asuma toată responsabilitatea pentru echipă. În acest sezon, l-a văzut şi pe prietenul său, Luis Suarez, plecând într-un transfer de neconceput, la Atletico Madrid, făcând echipa şi mai puternică. Acum, uruguayanul e golgheterul Spaniei. Din cauza tuturor acestor factori, cred, cu adevărat, că Messi va pleca de la club la finalul sezonului.

*Problemele Barcelonei nu sunt noi, iar clubul suferă în ediţii consecutive de Champions League, cu înfrângeri dureroase, aşa că problema e una mai complexă şi provine de la conducere. Asta cere o schimbare de abordare pentru viitor.

*Din acest moment, îmi declar, public, susţinerea pentru Juan Laporta, în cadrul alegerilor prezidenţiale ale Barcelonei. Clubul are nevoie de cineva capabil să-l aducă înapoi unde merită, luptând şi câştigând titluri importante, în mod regulat.

*Înfrângerea Barcelonei a fost un nou avertisment pentru cluburile din Spania, care au ratat finala Champions League, în ultimele două sezoane. Fotbalul englez, german, dar şi PSG (Franţa) sunt foarte puternice în prezent.

10 martie e data la care se va juca returul PSG - Barcelona din optimile Ligii Campionilor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite