Messi a dat în 9 ani câte goluri a dat Maradona în 22 de sezoane fotbalistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maradona l-a antrenat pe Messi la naţionala Argentinei
maradona l-a antrenat pe Messi la naţionala Argentinei

Maradona sau Messi? Este una dintre întrebările pe care şi le pun adesea microbiştii din întreaga lume, dar mai ales cei din Argentina.

O analiză a prestaţiilor celor doi se poate face pe mai multe planuri. Messi e mai bun la echipa de club, Maradona a fost zeu la naţională. Din punxct de vedere al golurilor marcate nu mai încape niciun dubiu. Messi va fi mult mai prolific faţă de Maradona, pentru că deja l-a egalat pe acesta. Fotbalistul Barcelonei a punctat în nouă ani, de când a debutat la seniori, de 345 de ori, adică de tot atâtea ori de câte a făcut-o Maradona în 22 de sezoane fotbalistice.

Maradona a înscris 116 goluri în 166 meciuri cu Argentino Juniors. La Boca a marcat 28 de goluri în 40 de partide, la Barcelona a avut 38 de reuşite în 58 de meciuri, la Napoli a marcat de 115 ori în 259 de partide, la Sevilla a avut 7 goluri în 29 de meciuri şi, în a doua etapă a sa la Boca Juniors, a mai marcat 7 goluri în 31 de meciuri. Pentru Argentina, Maradona a marcat 34 de goluri.

Messi, la 25 de ani, are 313 goluri la Barcelona (215 goluri în campionat, 24 de goluri în Cupa Spaniei, 10 în Supercupa Spaniei, 59 de goluri în Champions League, 1 gol în Supercupa Europei şi 4 în Campionatul Mondial al cluburilor) şi 32 la selecţionata "pumelor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite