Messi, cinci condiţii pentru a rămâne la Barcelona: Jurnaliştii au publicat lista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a aflat care sunt cele mai importante dorinţe ale starului argentinian, pentru a-şi prelungi contractul scadent în vara anului viitor. Manchester City stă la pândă, sperând, totuşi, ca Leo să vină, în sfârşit, pe „Ettihad“.

„Nou Start“ e titlul inspirat al articolului din „The Sun“, în care britanicii fac un joc de cuvinte, folosindu-se de numele stadionului pe care joacă Barcelona („Nou Camp“) şi un nou contract pe care l-ar putea semna Lionel Messi (33 de ani) cu formaţia catalană.

În vară, pentru câteva zile, inclusiv epidemia de coronavirus a fost „eclipsată“ în Spania, când argentinianul şi-a anunţat intenţia de a părăsi clubul la care a ajuns de la vârsta de 11 ani. După o perioadă agitată, în care până şi copiii săi au plâns, la aflarea veştii că tatăl lor vrea să plece de la Barcelona, Leo a anunţat că îşi va respecta, totuşi, contractul care expiră în vara anului 2021. Decizie care a liniştit apele pe moment, însă a menţinut suspansul privind ceea ce se va întâmpla, din ianuarie încolo. Pentru că, din acel moment, intrând în ultimele 6 luni de contract, Messi poate semna cu orice formaţie, fără ca Barcelona să aibă vreun cuvânt de spus.

De ce depinde însă semnarea unui nou acord între Messi şi Barcelona? A dezvăluit ziarul spaniol din Madrid, „Marca“, articolul fiind preluat de mai multe publicaţii importante, printre care şi „The Sun“.

1. Numele viitorului preşedinte

E considerat de departe cel mai important amănunt care va influenţa decizia lui Leo. Josep Bartomeu (57 de ani) a fost făcut praf de Messi pentru modul în care a condus clubul şi, finalmente, a şi fost nevoit să demisioneze, luna trecută. În funcţie de cine va câştiga alegerile care vor stabili numele urmaşului lui Bartomeu, Messi poate rămâne la club. Va conta strategia noului preşedinte care trebuie să fie pe placul argentinianului.

2. Postul de director sportiv

Înainte de a lua o decizie privind viitorul său la Barcelona, Messi vrea să ştie cine va ocupa acest post la club, în anii următori. În august, catalanii au anunţat că Ramon Planes a fost numit în funcţie, după ce Eric Abidal (a avut un conflict deschis cu Messi!) a fost concediat. Planes a insistat, în mod repetat, că Barcelona face tot posibilul pentru a-l păstra pe Messi. „Avem un respect uriaş pentru Leo Messi. Barcelona şi Leo reprezintă un mariaj. Ne-am oferit atât de mult, în mod reciproc, şi am adus bucurii mari pentru suporteri. Cred că viitorul sună bine. Eu sunt optimist. Avem nevoie de jucători experimentaţi, precum Leo Messi, care să asigure viitorul echipei. Facem toate eforturile pentru ca relaţia dintre Messi şi Barcelona să continue. Avem un plan intern, pentru a-l convinge pe Leo“, a spus Planes.

Postul de director sportiv e unul cheie, deoarece omul care va fi numit se va ocupa, în mod direct, de transferuri, capitol la care Messi a fost dezamăgit, în ultima perioadă, de mutările făcute de Barcelona.

Koeman

3. Numele managerului

Un capitol delicat, pentru că olandezul Ronald Koeman - foto (57 de ani) abia a semnat un contract care e valabil pentru doi ani. Deocamdată, rezultatele sale au fost departe de aşteptări, echipa fiind abia pe locul opt în campionat, cu 11 puncte strânse din şapte meciuri. Messi vrea să ştie, clar, care sunt planurile clubului pe termen lung, pentru acest post crucial. Mai ales că nici predecesorul lui Koeman, Quique Setien, n-a fost pe placul argentinianului.

4. Strategia de transferuri

Messi deja a „fiert“ în vară, după ce bunul său prieten, Luis Suarez (33 de ani), a fost îndepărtat de club, semnând cu Atletico Madrid. Leo a sperat, până în ultimul moment, că atacantul uruguayan va fi păstrat. Ceea ce nu s-a întâmplat, iar acum Suarez străluceşte la „Atleti“, pentru care a înscris deja de cinci ori. Suarez a fost îndepărtat şi pentru că n-a făcut parte din planurile tactice ale noului manager, Ronald Koeman. E clar că, dacă vor mai exista asemenea episoade, Messi va prefera să plece de la Barcelona decât să se enerveze, din cauza deciziilor privind alcătuirea lotului.

5. Forma sa şi rezultatele echipei

Messi e preocupat de cum poate contribui el la rezultatele Barcelonei. În ultima etapă, în victoria cu Betis (5-2), argentinianul n-a fost în primul „11“, fiind introdus la începutul reprizei secunde. A marcat de două ori şi a oferit şi o pasă decisivă. Koeman a explicat că Leo nu era sută la sută apt fizic şi, de aceea, n-a fost titularizat. Dincolo de evaluarea personală, pe care şi-o va face înainte de a lua o decizie privind viitorul său, Messi vrea să vadă şi ce rezultate va avea Barcelona, în actuala stagiune.

Când am ajuns la Barcelona, mi s-a spus că Messi e nefericit. Am mers şi am vorbit la el acasă. Mi-a arătat că e un om care îşi doreşte să câştige, să fie cel mai bun şi să rămână cel mai bun. Ronald Koeman antrenor Barcelona  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite