Messi sau Cavani? Superderby în America de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi visează să câştige Mondialul cu Argentina
Messi visează să câştige Mondialul cu Argentina

De când starul Barcelonei a fost numit căpitan al „pumelor”, Argentina merge tot mai bine. Urmează confruntarea cu un alt colos al Americii de Sud, Uruguayu (sâmbătă, ora 03.00, DigiSport3).

Înaintea „dublei” cu Uruguay şi Chile, argentinienii sunt liderii preliminariilor în America de Sud, iar cele două meciuri le pot asigura biletul pentru Brazilia 2014. Forţa „pumelor” stă în atacul letal Aguero – Higuain - Messi, mândria selecţionerului Alejandro Sabella, care i-a măgulit recent pe cei trei: „Nici dacă aş avea alţi jucători nu mi i-aş dori. Sunt cei mai buni din lume!”. Cu Lavezzi rezervă, nu e de mirare că fotbalişti precum Tevez n-au loc nici măcar în lot.

Argentinienii au dus meciul cu Uruguay la Mendoza, pe stadionul Malvinas Argentinas (45.000 de locuri). Arena a fost numită aşa tocmai pentru a le aminti englezilor cine e stăpânul Insulelor Malvine (denumite Falkland în engleză). E considerat un stadion norocos pentru trupa pumelor, la fel cum Messi a devenit un talisman pentru naţionala Argentinei.

Coincidenţă sau nu, de când i s-a pus banderola de căpitan pe braţ lui Messi, sud-americanii au bifat patru victorii, două egaluri şi doar un eşec. „Dacă sunt căpitanul echipei, nu înseamnă că îmi tratez altfel colegii. Nu e o povară pentru mine”. Messi rămâne modest, dar admite că Argentina e pe val: „Suntem în creştere şi asta se vede în respectul cu care echipa noastră e tratată de adversari. Asta nu înseamnă că trebuie să o luăm razna şi să ne gândim că nu ne mai poate bate nimeni”. CFR Cluj l-a trimis pe Aguirregaray Messi chiar are dreptate, Argentina nu e invincibilă. Slăbiciunea ei e apărarea, unde soluţiile nu sunt dintre cele mai grozave. Asta crede şi uruguayanul Luis Suarez: „Trebuie să profităm de spaţiile din defensiva lor, care nu e nici pe departe la nivelul atacului”. Locul trei la ultimul Campionat Mondial şi câştigătoare a Copei America, Uruguayul nu se simte deloc bine în actualele preliminarii şi are nevoie măcar de un egal pentru a rămâne între primele patru echipe care se califică direct. Din lot nu lipsesc vedetele Suarez, Cavani, Forlan, Alvaro Pereira, dar nici „El Loco” Abreu, ajuns acum la 35 de ani, sau jucătorul lui CFR Cluj Matias Aguirregaray. Totuşi, fotbalistul ardelenilor nu a apucat încă se debuteze pentru selecţionata celestă.

Messi, tătic cât de curând

Lionel Messi (25 de ani) e nerăbdător să devină tătic: „Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat. Abia aştept să mi se nască băiatul. Cu ce echipă va ţine? Cu Barcelona cu siguranţă!”. Prietena lui Leo, Antonella Roccuzzo, va naşte chiar luna aceasta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite