Mesajul lui Neymar pentru fanii Barcelonei după ce a plecat la PSG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul Neymar s-a transferat de la FC Barcelona la PSG, pentru suma record de 222 milioane de euro şi a transmis un mesaj de rămas bun catalanilor.

”Mi-am pregătit un text pentru astăzi. Viaţa este făcută din provocări. De unele avem noi parte, iar altele sunt rodul deciziilor noastre, care păstrează lumina care luminează cariera noastră, care este intensă, dar scurtă.

Barcelona a fost mai mult decât o provocare. A fost visul unui copil, care a jucat cu aceste staruri într-un joc. Am ajuns în Catalunya când aveam 21 de ani, plin de provocări. Încă îmi amintesc primele mele zile la club, împărţind vestiarul cu idoli ca Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Busquets şi mulţi alţii. Îmi aşteptam rândul să joc la un club care este mai mult ca un club.

Barcelona este o naţiune care reprezintă Catalunya. Am avut onoarea să joc cu cel mai bun atlet pe care l-am văzut în viaţa mea şi sunt sigur că nu voi mai vedea pe nimeni altcineva precum el cât voi trăi. Leo Messi a devenit prietenul meu atât pe teren, cât şi în afara lui. A fost o onoare să joc alături de tine.

Am făcut parte dintr-un atac cu Messi şi Suarez care a făcut istorie, câştigând tot ce putea un atlet să cucerească, trăind momente de neuitat, trăind într-un oraş care este mai mult decât un oraş - este o patrie, iubesc Barcelona şi iubesc Catalunya. Dar sunt un atlet şi am nevoie de provocări şi, pentru a doua oară în viaţa mea, îl voi contrazice pe tatăl meu. Tată, îţi înţeleg şi îţi respect opinia, dar decizia mea a fost luată şi îţi cer să mă sprijini aşa cum ai făcut mereu.

Barcelona şi Catalunya vor fi mereu în inima mea, dar am nevoie de noi provocări. Am acceptat propunerea Parisului pentru a încerca să obţin lucruri noi şi să ajut clubul să câştige titlurile pe care publicul le doreşte. Mi-au prezentat un plan pentru cariera mea şi m-am simţit pregătit de această provocare.

Mulţumesc minunatului public blaugrana şi pentru tot ce am învăţat alături de aceşti mari atleţi cu care am avut şansa să împart vestiarul. Acum, simt în inima mea că este timpul să plec. Parisul va fi casa mea în următorii ani şi voi munci din greu pentru a onora toată încrederea pe care şi-au pus-o în fotbalul meu. Contez pe susţinerea tuturor celor care aţi fost alături de mine din 2009, fani, prieteni, profesionişti care au fost alături de mine şi familia mea, care a suferit foarte mult din cauza unor probleme apărute de-a lungul carierei mele. Astăzi, meritaţi să aveţi parte de pace.

Este o decizie foarte grea, dar am luat-o cu maturitatea acumulată în aceşti 25 de ani de viaţă.

Barcelona, mulţumesc pentru tot! Paris, ajung!! Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă protejeze!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite