Medaliile de la Tokyo 2020 vor fi realizate din resturi de la smartphone-uri şi laptopuri vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Toate medaliile de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară din Tokyo vor fi făcute din deşeuri electronice reciclate, ce includ smartphone-uri aruncate, camere digitale şi laptopuri, au dezvăluit organizatorii.

Oficialii spun că se aşteaptă ca până la finalul lunii martie să se colecteze suficiente dispozitive electronice vechi, din care se vor extrage cantitatea de aur, argint şi bronz necesară pentru fabricarea tuturor medaliilor care vor fi acordate, relatează The Guardian.

Comitetul de organizare a precizat că până în noiembrie anul trecut autorităţile municipale au colectat 47 de tone de dispozitive electronice aruncate, la aproximativ 19 luni după ce proiectul a fost anunţat. În total, organizatorii au nevoie de 30.3 kilograme de aur, 4.100 de kilograme de argint şi 2.700 de kilograme de bronz.

Cantitatea de bronz a fost atinsă în iunie, în timp ce aurul adunat se află la aproximativ 90% iar argintul la 85% din cantitatea necesară.

„Se estimează că restul cantităţii de metal necesară pentru fabricarea tuturor medaliilor olimpice şi paralimpice pot fi extrase din dispozitivele deja donate”, au relatat organizatorii într-o declaraţie de presă.

Acest concept a fost implementat încă de la Jocurile Olimpice anterioare (n.red.: Rio 2016), unde se estimează că 30% din medaliile de argint şi bronz oferite au fost realizate din materiale reciclate. Organizatorii notează însă că acum este pentru prima oară când cetănţenii s-au implicat proactiv în donarea electronicelor de larg consum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite