Meciuri cu rezultat „aşteptat“, în România şi în Europa. Cum reacţionează casele de pariuri la partidele suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heracles şi Ajax au încheiat cu un egal (1-1) care le-a convenit ambelor echipe. Prima a evitat barajul de retrogradare, a doua a câştigat titlul. FOTO: AFP
Heracles şi Ajax au încheiat cu un egal (1-1) care le-a convenit ambelor echipe. Prima a evitat barajul de retrogradare, a doua a câştigat titlul. FOTO: AFP

Sezonul se apropie de sfârşit. E momentul în care răsar partidele cu cântec, în care anumite echipe „îşi doresc mai mult victoria“. În ultimele două-trei etape, partidele strategice au răsărit ca ciupercile după ploaie. Este un fenomen care apare nu doar în Liga I, ci şi în alte campionate din Europa. Pentru rezultate, sau chiar câştiguri la pariuri.

Spania 

Espanyol – Almeria 1-2

Etapa a 35-a din La Liga, prima ligă spaniolă, a programat, duminică, la Barcelona partida din Espanyol şi Almeria. Gazdele, pe locul 9 la startul rundei, fără obiectiv pe final de campionat, oaspeţii, penultimii în clasament, disperaţi să se salveze de la retrogradare. Scenariul? Marchează atacantul uruguayan al lui Espanyol, Stuani, în minutul 42, pentru 1-0. 

Repriza a doua? După doar trei minute de la startul mitanului, acelaşi Stuani încasează al doilea galben, este eliminat, iar Almeria întoarce rezultatul cu două goluri în trei minute, autori Fran Velez (69) şi Suso (72). 

Prima victorie, după patru înfrângeri consecutive, pentru Almeria, care acumulează 33 de puncte şi e prima sub linia roşie, la două puncte de Getafe, echipa lui Contra şi Marica, cu trei etape înainte de final.

Olanda

Heracles – Ajax 1-1

Penultima etapă din Olanda a adus o întâlnire între Heracles Almelo şi Ajax Amsterdam. Gazdele aveau nevoie de un egal pentru a evita sigur play-off-ul de retrogradare, oaspeţii de acelaşi rezultat pentru a fi siguri că au câştigat cel de-al patrulea titlu consecutiv, al 33-lea în total. 

Şi a ieşit rezultatul aşteptat de mulţi dintre pariori, la începutul partidei. Deşi Ajax a deschis scorul prin Schone (13), Heracles a egalat destul de repede prin Cziommer (22), dintr-o lovitură liberă care putea fi respinsă de goalkeeperul Cillessen. 

Franţa

Sochaux – PSG 1-1

Un alt meci încheiat cu un rezultat care a convenit ambelor echipe. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Sochaux era prima sub linia retrogradării, şi orice rezultat pozitiv conta enorm pentru gruparea de pe locul 18. 

Gazdele au scos la final un punct, chiar în faţa lui PSG, o echipă care, cu excepţia sincopei Lyon (0-1), bifase nouă victorii în ultimele 10 meciuri în Franţa! Deşi Cavani (24) a deschis scorul pentru parizieni, meciul s-a încheiat la egalitate, după un autogol comic al lui Thiago Silva (56). Cu o victorie, PSG ar fi fost campioană. 

E mai frumos însă când sărbătoreşti titlul alături de fani. Adică etapa viitoare, pe „Parc des Princes“, cu un succes în faţa lui Rennes.

România

Vaslui a dat recital

Nici Liga I nu e lipsită de meciuri cu iz special. Iar Vasluiul e cap de listă. În ultimele patru etape, gruparea din Moldova a uimit cu rezultatele obţinute. După ce-a pierdut pe final (87) cu Viitorul, scor 0-1, „galben-verzii“ au dat lovitura pe Ghencea (1-0), un meci în jurul căruia Corneliu Porumboiu ar putea regiza un film spectaculos. Noroc şi cu „somnolenţa“ Stelei, echipa care nu pierduse niciun meci în acest sezon, în campionat, şi care s-a înclinat în faţa unei grupări care sosise cu autocarul la Bucureşti, abia în ziua meciului. O echipă cu jucători neplătiţi cu lunile, fără licenţă şi viitor în prima ligă. 

Care ce face în partida următoare, deşi elevii lui Ciobotariu au evoluat „pe burta goală“? Reuşeşte scorul campionatului şi cel mai bun din istoria sa, 8-1, în faţa unei alte echipe „îngropate“ deja, Corona Braşov. 

Rezultatul din ultima etapă, 0-1 cu „U“ Cluj, în deplasare, o grupare care luptă pentru salvarea de la retrogradare, n-a surprins pe nimeni. 

Şi nici victoria la scor a Viitorului, 4-0, cu aceeaşi Corona, o partidă în care elevii lui Hagi au şi irosit două penalty-uri.  Cel mai clar succes al Viitorului, după un 5-2 în Ghencea, în sezonul trecut. 

„Sunt şi case de pariuri care-şi iau ţeapă“

Casele de pariuri reacţionează în diverse moduri la meciurile asupra cărora planează diverse suspiciuni. Daniel Smeadă, specialist în piaţa pariurilor, a povestit pentru „Adevărul“ cum se procedează. 

„Pot să blocheze un astfel de meci, să-i micşoreze cota, să-ţi ofere doar anumite opţiuni (gen victorie la handicap), sau să nu reacţioneze prea mult. Contează şi cât de important e acel meci pentru toate pieţele lor. Adică ar putea să fie un meci important doar pentru România, dar care nu să nu intereseze deloc zona Singapore, spre exemplu. Şi atunci nu-l blochează. Sunt şi case de pariuri care-şi iau ţeapă, după ce reacţionează la declaraţii din presă. Spre exemplu, unii spun că vin la meci cu juniorii, că n-au nicio şansă, casele de pariuri lasă oferta, dar dau cotă infimă la victoria favoriţilor, şi pe urmă câştigă outsiderii. Şi s-au pariat bani buni pe ei“, a spus Smeadă. 

Citeşte şi 

Steaua – Vaslui naşte un scandal: casele de pariuri au scos meciul din oferta lor, după anunţul făcut de moldoveni

Se înmulţesc suspiciunile de blat asupra partidei câştigate de Vaslui cu Steaua: „Să ne arate biletul de la pariuri!“

Femeia care a spus „nu“ mafiei pariurilor. De ce a lăudat-o Platini pe antrenoarea naţionalei de fotbal feminin, under-19, a Moldovei

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite