Meciul România - Ungaria a determinat o anchetă la UEFA. Ce sancţiuni riscă echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul dintre România şi Ungaria nu a fost lipsit de incidenteFOTO Mediafax
Meciul dintre România şi Ungaria nu a fost lipsit de incidenteFOTO Mediafax

După ce pe plan intern subiectul cel mai „aprins“ de la meciul România - Ungaria (1-1) a făcut referire la intervenţiile agresive ale celor de la BGS asupra suporterilor români, la nivel internaţional UEFA a deschis o anchetă.

Cele petrecute în tribune la partida România - Ungaria au determinat o anchetă la UEFA. În acest context, ungurii sunt acuzaţi de rasism, deoarece au scandat în repetate rânduri „Ţiganii, ţiganii!“ la adresa românilor, în vreme ce România va fi judecată pentru conflictele dintre suporterii români şi forţele de ordine, dar şi pentru materialele pirotehnice folosite în incinta stadionului.

„O procedură disciplinară a fost deschisă după meciul din grupa F, dintre România şi Ungaria, din 11 octombrie“, informează site-ul forului de la Nyon. Printre aspectele care vor fi analizate se numără incidentele din tribune şi conduita inadecvată a echipei. 

România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4)).

Ungaria: comportament rasist (articolul 14 al Regulamentului Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h)), aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))", precizează sursa citată.
România riscă o suspendare a terenului pentru meciul cu Irlanda din luna noiembrie. Totuşi, potrivit preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, sancţiunea s-ar putea rezuma la o amendă. Acest caz va fi analizat pe 23 octombrie, la Nyon. Partida România - Irlanda de Nord este programată pe 14 noiembrie, pe Arena Naţională, la ora 21.45.

Urmările abuzurilor de la România - Ungaria: Legea 4, contestată vehement de suporteri, va fi schimbată

Poziţia oficială a BGS faţă de incidentele de la România - Ungaria: ultraşii au pornit conflictele

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite