Meci decisiv pentru Liverpool, în Liga Campionilor. Astăzi se mai decid încă trei echipe care vor ajunge în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cinci ori câştigătoare a trofeului, Liverpool trebuie să câştige azi, cu Basel (21.45, DigiSport 3), pentru a se califica în optimi. În caz contrar, fie continuă în „16“-imile Ligii Europa, fie părăseşte de tot Europa. Au mai rămas de ocupat cinci poziţii care duc în optimile Ligii Campionilor, iar trei dintre ele se vor decide după meciurile de astăzi.

La revenirea în grupe după cinci ani, Liverpool n-a impresionat. N-a strâns decât patru puncte în cinci meciuri, dar la final are o şansă mare. Îşi decide soarta pe propriul teren, în meci direct cu contracandidata, într-o grupă în care liderul Real Madrid a defilat. 

„Va fi un meci dificil, dar vom avea energie şi un suport imens din partea fanilor. Echipa asta e cea mai bună când se află în faţa unor momente cruciale“, a spus antrenorul Brendan Rodgers.  

Talismanul Steven Gerrard

Pe 8 decembrie 2004, Liverpool a primit, tot pe teren propriu, şi tot în ultima fază a grupelor, vizita lui Olympiakos, fiind obligată să câştige la două goluri pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor. Cu patru minute înainte de final, conducea cu 2-1, dar Gerrard a marcat în acel moment golul decisiv. 

Legendarul căpitan al lui Liverpool e unicul supravieţuitor din acel meci, din echipa „cormoranilor“, şi talismanul de acum al gazdelor. „Meciul cu Basel e croit special pentru Gerrard. El e omul marilor momente şi cel care poate fi decisiv“, l-a lăudat coechipierul Kolo Toure.   

Liverpool e în optimi cu o victorie, în timp ce un egal o califică acolo pe Basel, chiar şi în cazul unei „bombe“, un succes al lui Ludogoreţ la Madrid, cu Real. Bulgarii pot spera doar la Liga Europa, unde ar ajunge cu un egal pe „Bernabeu“, coroborat cu un eşec al lui Liverpool. 

Azi, încă trei echipe în optimi

11 din cele 16 calificate în optimi se cunosc deja. Ultimele cinci fericite se vor decide în urma meciurilor de azi şi mâine. 

În grupa A, Atletico e deja în primăvara Ligii Campionilor (dar nu ştie încă de pe ce loc), în timp ce Juventus şi Olympiakos se luptă pentru a doua poziţie. Italienii merg în primăvara Ligii Campionilor cu un egal, sau şi cu un eşec, dacă în celălalt meci nu bate Oly. Grecii sunt în optimi dacă vor câştiga, iar Juve pierde, datorită rezultatelor directe mai bune. 

În grupa C, Leverkusen e în situaţia lui Atletico, iar Monaco şi Zenit visează la optimi. Monegascii au nevoie de un egal, ruşii să câştige meciul direct. În grupa D, deja calificate, Dortmund şi Arsenal aşteaptă să vadă cine încheie pe primul loc.  

image

Citeşte şi 

„Fazani“, nu „cormorani“. Liverpool a încasat aproape jumătate din goluri, în acest sezon, din faze fixe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite