McLaren, a doua dublă consecutivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săgeata argintie este deja un termen depăşit pentru monoposturile McLaren. Statutul de glonţ argintiu se potriveşte mult mai bine după ce echipa britanică a înregistrat a doua dublă consecutivă.

Lewis Hamilton a fost din nou pe primul loc, urmat de coechipierul său Jenson Button după o cursă tactică de excepţie. Hamilton a plecat din pole position şi a evitat un start aglomerat în care mai mulţi piloţi s-au atins.

Britanicul a efectuat două schimburi rapide de pneuri în prima jumătate a cursei şi apoi a aşteptat răbdător ca liderul Mark Webber să-şi consume cauciucurile. Apoi, s-a apropiat treptat şi în turul 49 a efectuat mutarea decisivă. Nimeni nu s-a mai putut atinge mai departe de campionul din 2008.

Button l-a urmat pe Hamilton

În spatele său, Button a făcut la rândul său o cursă asemănătoare. A profitat de forţa „glonţului argintiu" pe linia dreaptă şi a mutat decisiv în turul 56 când, profitând de trafic, l-a depăşit pe Fernando Alonso.

Red Bull a eşuat la capitolul tactică, Vettel alegând un start pe pneuri dure care nu l-a ajutat foarte mult, în timp ce Webber a aşteptat prea mult al doilea schimb de pneuri, iar când a revenit pe pistă după schimb era deja pe locul cinci de unde nu a mai avansat.

Deşi a ajuns la un moment dat pe trei, Schumacher nu a reuşit să termine în puncte, tactica sa cu trei opriri nefiind cea mai potrivită în cea mai spectaculoasă cursă din acest sezon.

Marele Premiu al Canadei

Clasament cursă:

1. Lewis Hamilton 25p
2. Jenson Button 18p
3. Fernando Alonso 15p
4. Sebastian Vettel 12p
5. Mark Webber 10p
6. Nico Rosberg 8p
7. Robert Kubica 6p
8. Sebastian Buemi 4p
9. Tonio Liuzzi 2p
10. Adrian Sutil 1p

Clasament piloţi:

1. Lewis Hamilton 109p
2. Jenson Button 106p
3. Mark Webber 103p

Clasament constructori:

1. McLaren 215p
2. Red Bull 193p
3. Ferrari 161p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite