Max Nicu şi Grigorie, decisivi pentru U Cluj şi FC Braşov, în victoriile cu ACS Timişoara (2-1), respectiv Concordia Chiajna (3-1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Cluj a câştigat trei puncte importane în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după ce s-a impus la Timişoara, scor 2-1, un meci în care Max Nicu a dat o pasă de gol şi a marcat prima sa reuşită în Liga I. Braşov a învins-o pe Chiajna, scor 3-1, un meci în care Şumudică a vrut să-şi scoată echipa de pe teren.

ACS Poli Timişoara – U Cluj 2-1

Primul meci de luni din etapa a 28-a s-a jucat la Timişoara, între ACS şi U Cluj, iar oaspeţii au reuşit să câştige toate punctele, în ciuda unui start slab. În minutul 2, Szekely l-a lansat pe Popovici, care a intrat în careu şi a deschis scorul. Cu cuţitul mai aproape de os, U Cluj a reuşit să întoarcă scorul în partea secundă, când a ieşit la rampă Max Nicu. 

Fostul mijlocaş cu state vechi în Bundesliga, născut de altfel în Germania, a întors un balon cu capul pentru Lungu, iar acesta a egala (52). Cu şapte minute înainte de fina, Max Nicu, care din această iarnă a ajuns la U Cluj, primul său club din România, a spart gheaţa în Liga I, cu un şut din vole, de la 13 metri. 

Echipele de start: 

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro - Belu, Mera, Şeroni (Scutaru 36), Morariju - Poparadu (Kneeshaw 77), Ov. Petre - Popovici, Trandu, Fl. Nanu (Gorobsov 66) - Szekely. Antrenor: Dan Alexa.

Universitatea Cluj: V. Niculescu - Ciupe, Abrudan, Ninu, Tîrnăcop - Cristocea (Menezes 86), Lungu - Sauvadet (Martac 62), Kovacs (Machado 67), Nicu - Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.

FC Braşov – Concordia Chiajna 3-1

A doua partidă a etapei s-a jucat la Braşov şi a avut destul suspans. De data aceasta, gazdele erau cele care „şi-au dorit mai mult victoria” (mai disperate după puncte, în bătălia pentru evitarea retrogradării). Chiajna, o echipă liniştită a încasat un primul gol în minutul 23, „cap” Grigorie din 6 metri, la primul şut pe poartă din meci a „galben-negrilor”. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, a rămas şi în inferioritate. 

Onduku, la singura fază în care s-a remarcat, a avut o intrare cu piciorul ridicat, oprită în pieptul lui Aganovici, iar centralul Adrian Comănescu i-a arătat direct roşu. Un gest care l-a enervat pe Marius Şumudică, antrenorul Concordiei, care şi-a chemat jucătorii la margine şi a dat impresia că vrea să-şi retragă echipa de pe teren. După câteva zeci de secunde, jocul s-a reluat. 

În partea secundă, acelaşi Grigorie a reuşit „dubla”, la capătul unei faze în care oaspeţii au fost prinşi extrem de sus în terenul advers. 

Deşi Chiajna a redus din diferenţă după un penalty acordat eronat de central şi transformat de Roşu (68), gazdele au marcat golul descătuşării, de 3-1, după o fază fixă, un „cap” reuşit de Madeira după un corner. 

Echipele de start: 

FC Braşov: Iacob - Străuţ, Machado, M. Constantin, Serginho - Vagner (Szekely '87), Bruno Madeira, Mateiu, Aganovici (Buga '66) - Grigorie - Cristea (Surdu '54). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Concordia Chiajna: Râmniceanu - Dima, Leca, Papasterianos (Ioniţă '55), Bucurică - Ispir, N. Roşu - Strătilă (Coşereanu '46), Onduku, Serediuc (Neagu '70) - Zaharia. Antrenor: Marius Şumudică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite