„Matură, încrezătoare. E mai periculoasă“. Simona Halep a primit o notă mare pentru evoluţia din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a primit una dintre cele mai mari note pentru evoluţia din sezonul 2019, într-o anchetă a publicaţiei italiene OK Tennis. Românca a convins datorită triumfului de la Wimbledon şi a prestaţiei excelente din finala cu Serena Williams, primind nota 9.

De la momentul ascensiunii sale spre vârful clasamentului mondial, Simona Halep a adunat şase sezoane consecutive în Top 10. În 2019, la fel ca şi în 2017, românca a câştigat un singur trofeu, însă prin obţinerea vârfului de formă la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, ea a făcut un pas în plus în carieră.

Jurnaliştii italieni i-au acordat nota 10 australiencei Ashleigh Barty, cea care a "arestat" prima poziţie în clasamentul mondial. Bianca Andreescu a primit 9/10, după un sezon stelar, cu doar 7 înfrângeri şi 46 de victorii. Japonezii i-au mai acordat 9+ japonezei Naomi Osaka. Chiar dacă a terminat anul pe poziţia secundă în clasamentul mondial, Karolina Pliskova, fără vreun turneu de calibru între cele patru câştigate, a primit doar 8-. Serena Williams a primit nota 7 pentru un sezon în care a pierdut ambele finale de Grand Slam disputate - la Wimbledon şi US Open.

Ce i-a impresionat pe italieni la sezonul Simonei Halep?


Jurnaliştii italieni au notat: „Un singur titlu în sezon, dar care i-a asigurat glorie eternă. Într-un an de tranziţie în care a suferit din cauza unei hernii de disc şi a despărţirii de Darren Cahill, Simona Halep nu doar că a reuşit să rămână în top 10 WTA fără probleme, dar şi-a şi găsit forma maximă în săptămâna a doua a Wimbledonului şi l-a câştigat în faţa Serenei Williams, după o finală fără istoric. La Roland Garros ar fi fost un succes de aşteptat, dar nu pe iarba de la Londra.

A făcut un prim sezon ca o persoană matură, încrezătoare şi este, acum, o jucătoare şi mai periculoasă. După şase ani consecutivi în top 10 WTA, joacă fără presiune şi arată că este cea mai constantă jucătoare din circuit

Simona Halep a încheiat sezonul 2019 pe locul 4 în clasamentul mondial. Ea a început deja perioada de pregătire, alături de australianul Darren Cahill, la Dubai. Halep va da start-joc în noul sezon, 2020, la Adelaide, într-un turneu programat să înceapă pe 13 ianuarie.

CITEŞTE ŞI:

FOTO Halep trage ca o „fiară“ în sală: Poza care spune totul despre determinarea Simonei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite