Masca lui N’Doye, cadou de la fetiţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senegalezul lui Dinamo a şocat din nou. A înscris cu o execuţie superbă, sub transversală, apoi a scos de la jambierul drept un „fluture" de hârtie, viu colorat, l-a pus pe faţă şi l-a arătat mândru la camere.

Arbitrul Istvan Kovacs i-a arătat cartonaşul galben pentru gestul său, însă acest lucru nu l-a afectat pe N'Doye, care îşi atinsese obiectivul. Africanul intrase pe teren, hotărât să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, să-şi pună masca pentru ca toată lumea să o vadă. De ce? Fiindcă o primise drept cadou din partea fetiţei sale de patru ani, Mareta.

Reprezintă transformarea

Înainte de meci, aceasta i-a oferit „fluturele" lui Ousmane şi i-a spus să-l poarte tot timpul pentru că îi va aduce noroc. După partida de la Târgu-Mureş, N'Doye şi-a sunat soţia, iar apoi a vorbit cu fiica sa, promiţându-i că va purta cadoul primit după fiecare gol pe care îl va marca de acum încolo.

„Galben" pentru bucurie excesivă

Masca lui N'Doye, în forma de fluture, are şi o semnificaţie aparte. Ea punctează cel mai bine transformarea senegalezului în acest sezon. Dintre-un om dezordonat, client al cluburilor de noapte şi ţinta ziarelor de scandal, africanul a devenit un jucător responsabil, s-a cuminţit şi îşi petrece timpul liber alături de familie.

În Regulamentul de Fotbal este prevăzută sancţiunea cu cartonaş galben pentru modul în care N'Doye şi-a sărbătorit reuşita de la Târgu-Mureş. Arbitrul Kovacs a încadrat gestul lui Ousmane în categoria „comportament nesportiv", aşa cum prevede Legea 12: „Un jucător trebuie avertizat dacă îşi acoperă capul sau faţa cu o mască sau cu alt obiect similar".

" Am văzut că N'Doye a scos o mască. Din păcate, sezonul de carnaval s-a terminat la Veneţia şi la Rio, dar Ousmane este un tip excentric."
Cornel Dinu
administrator-delegat Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite