Mărturia tristă a unei handbaliste de la CSM Bucureşti: de ce a ajuns campioana Europei ciuca bătăilor în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manea

Formaţia care a câştigat Liga Campionilor în sezonul trecut e capabilă să joace la nivel înalt doar 30 de minute. Alertate, Manea şi colegele ei au făcut şedinţa de analiză de după eşecul de la Gyor fără antrenorul danez, Jakob Vestergaard.

Vorbim despre inabilitatea de a juca la acelaşi nivel înalt pe durata unui meci întreg şi despre căderea fatală care vine, de obicei, după o perioadă bună de joc. 

De când a debutat în noua ediţie a Ligii Campionilor, CSM n-a fost în stare să joace bine cap-coadă decât într-o singură partidă, cea cu Rostov-Don în care a tranşat fiecare repriză: 12-10 şi 12-11.

De atunci, au urmat trei eşecuri succesive, cu Midtjylland, în deplasare, şi cu Gyor, acasă şi afară. A existat un element comun în aceste trei înfrângeri: de fiecare dată, „tigroaicele“ au condus la pauză pentru ca, în partea secundă, să fie spulberate. 

*CSM a avut un gol în faţă cu Midtjylland, după 30 de minute. Apoi, a pierdut partea secundă la patru goluri diferenţă.

*La Bucureşti, cu Gyor, a fost 13-9 pentru românce la pauză, însă, al doilea mitan a fost câştigat de unguroaice cu 18-11.

Iar culmea prăbuşirii a venit, vineri, în Ungaria, acolo unde campioana Europei a fost, pur şi simplu, inexistentă în partea a doua.

Degeaba am scăpat de Loke

Şi, atenţie, înfrângerea usturătoarea cu Gyor (25-33) a venit în condiţiile în care, chiar în ziua partidei, gazdele au rămas fără una dintre vedete, pivotul Heidi Loke anunţând clubul că e însărcinată. N-a contat, fiindcă jucătoarea care a înlocuit-o, Broch, a punctat de cinci ori în meciul cu CSM. Nu e însă de mirare, având în vedere evenimentele din repriza a doua.

Trupa pregătită de Jakob Vestergaard a condus la pauză cu 13-11. Nici debutul părţii secunde nu anunţa dezastrul ce avea să urmeze. Tabela a arătat 16-13 pentru reprezentanta României, în minutul 34. De aici încolo însă, CSM a cedat fizic şi tactic. În următoarele 26 de minute, Gyor a marcat 20 de goluri şi a primit doar 9. Scorul final al părţii secunde? 22-12 pentru Gyor!

A antrenat la fel şi la Oltchim

Faptul că CSM Bucureşti a pierdut două partide la rând cu Gyor după acelaşi scenariu ridică semne mari de întrebare în privinţa pregătirii fizice a echipei, dar şi în ceea ce îl priveşte pe antrenorul danez, Jakob Vestergaard.

Acesta e un „specialist“ al înfrângerilor suferite pe final de meci cu Gyor. În sezonul 2012-2013 al Ligii Campionilor, pe când era pe banca celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Vestergaard a ratat, dramatic, accederea în finala competiţiei. Cu zece minute înainte de terminarea returului cu Gyor, Oltchim a avut şase goluri avans, însă, la final, s-a impus doar cu 25-24 şi, cum pierduse turul la două goluri diferenţă, a ratat finala Ligii Campionilor. 

„Nu rezistăm 60 de minute“

Româncele au plecat cu mari speranţe în Ungaria, iar eşecul categoric le-a speriat şi pe jucătoare. După meci, ele au ţinut o şedinţă de la care a lipsit stafful tehnic.

„Am discutat între noi fără antrenori, în vestiar. Am avut o şedinţă şi fiecare a încercat să-şi exprime punctul de vedere şi să spună practic de ce nu se simte bine, de ce nu iese. Concluziile sunt că antrenamentele trebuie să fie mai dure şi totul trebuie să plece de la noi prima oară, pentru că trebuie să ne asumăm greşelile. Bune suntem, am arătat că putem, dar nu rezistăm 60 de minute“, a explicat Iulia Curea la Digi Sport.

Vestergaard, foc şi pară

Imediat după înfrângerea cu Gyor, Vestergaard şi-a criticat dur elevele: „Ştiam că trebuie să fim tari în apărare şi să blocăm jucătoarele Gyor-ului de 9 metri, Mork şi Amorim, lucru pe care l-am făcut în prima repriză, dar nu şi în cea de-a doua. Când nu dai randament nici în apărare, nici în atac e evident că n-ai cum să câştigi“.

La revenirea în ţară, danezul a fost mai calm: „Am revăzut de două ori meciul, pe timpul nopţii şi am făcut evaluările. Cu siguranţă, sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţim. Acum trebuie să ne găsim drumul şi să ne asigurăm că vom avea cea mai bună prestaţie când vom juca împotriva lui Rostov, săptămâna viitoare“.

Rămâne de văzut însă, dacă tehnicianul danez va prinde următorul joc din grupele Ligii Campionilor, deja circulând zvonuri privind posibila sa schimbare din funcţie.

3 aruncări de la 7 metri a ratat CSM Bucureşti în partida din deplasare cu Gyor.   10 ratări singur cu portarul a avut CSM Bucureşti în repriza secundă a meciului din Ungaria, alte şapte mingi fiind pierdute în atac. 

Grupa C

Vineri

Gyor – CSM Bucureşti 33-25

Au marcat pentru CSM: Gullden 2, Ayglon-Saurina 2, Brădeanu 2, Tortensson 2, Martin 3, Niombla 7, Lobach 1, Mehmedovici 6

Duminică

Midtjylland – Rostov-Don 25-23

1. Gyor 8p

2. Midtjylland 4p

3. Rostov-Don 2p

4. CSM Bucureşti 2p

*Primele trei clasate vor ajunge în Grupa Principală din punctajul acumulat după cele şase meciuri urmând a fi scăzute rezultatele cu ocupanta ultimului loc.

Meciurile rămase

11 noiembrie: Rostov-Don – CSM Bucureşti (20.00, Digi Sport, Dolce Sport)

12 noiembrie: Midtjylland – Gyor (16.45)

19 noiembrie: Gyor – Rostov-Don (17.00)

20 noiembrie: CSM Bucureşti – Midtjylland (19.00, Digi Sport, Dolce Sport)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite