Mărturia care l-ar putea condamna la închisoare pe Pistorius: s-a certat cu iubita în noaptea crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Pistorius în sala de judecată FOTO Reuters
Oscar Pistorius în sala de judecată FOTO Reuters

Declaraţia lui Oscar Pistorius, conform căreia şi-a petrecut seara în linişte alături de iubita sa, a fost contrazisă de un martor care susţine că i-a auzit pe cei doi certându-se în noaptea în care campionul paralimpic sud-african a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp.

Unul dintre martorii noştri a auzit o ceartă în locuinţa lui Pistorius. A spus că doi oameni au ţipat unul la celălalt, de la două dimineaţa până pe la trei“, a declarat detectivul care conduce investigaţia, Hilton Botha.

Primul apel efectuat de Pistorius în noaptea incidentului a avut loc la 3.19, către managerul companiei care asigura securitatea complexului în care locuieşte, scrie Reuters, iar un minut mai târziu a chemat o ambulanţă.

Oscar Pistorius a afirmat marţi, în depoziţia citită de avocatul său, că a adormit după ora 22.00 şi că s-a trezit în toiul nopţii crezând că un hoţ a pătruns în locuinţa sa pe geamul de la baie. În acel moment, a tras de patru ori cu arma în direcţia uşii încuiate de la toaletă, înainte de a-şi da seama de greşeală.

Trei gloanţe au nimerit-o pe Reeva Steenkamp: unul a ajuns deasupra urechii drepte, altul în cotul drept şi un al treilea în şoldul drept. El a spus că a fost nevoit să forţeze apoi uşa cu o bâtă de cricket pentru a putea veni în ajutorul iubitei sale, care a murit ulterior în braţele lui.

Procurorii însă nu cred în varianta lui şi consideră că Pistorius şi-a ucis cu premeditare prietena.

Eu cred că Pistorius ştia că iubita lui se află în baie“, a declarat Botha citat de Reuters. În plus, el susţine că doi martori au declarat că au auzit o împuşcătură urmată de ţipete şi, după 17 minute, alte trei focuri de armă.

Ce au găsit anchetatorii în casa lui Pistorius

Totodată, poliţia a anunţat miercuri că a descoperit o cutie cu gloanţe de calibrul 38 în dormitorul campionului paralimpic, deşi nu avea permis pentru deţinere de muniţie, dar şi seringi şi steroizi. Avocatul lui Pistorius susţine că este vorba despre un remediu pe bază de plante, pe care are dreptul să-l utilizeze şi pe care l-a folosit anterior.

Pe partea stângă a patului, unde se aflau papucii fotomodelului Reeva Steenkamp, a fost găsit un toc de pistol.

În baie, Botha a găsit o armă în cabina de duş, şi trei gloanţe, unul fiind descoperit pe hol. Au fost văzute şi două telefoane mobile în în cabina de duş, dar niciunul nu a fost folosit pentru a chema o ambulanţă.

Dacă va fi declarat vinovat, Pistorius riscă închisoare pe viaţă.

FOTO: Sky News

schita locuinta pistorius
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite