Mărturia emoţionantă a unui campion care a învins cancerul: a slăbit 19 kilograme şi i-a uimit pe medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Abidal a fost îmbrăţişat de colegi la revenirea pe teren
Eric Abidal a fost îmbrăţişat de colegi la revenirea pe teren

Francezul Eric Abidal (33 de ani) a revenit pe teren, la 6 aprilie, după o aşteptare de 402 zile, din cauza unei boli care a necesitat mai multe operaţii complicate. Când totul părea pierdut, apărătorul catalanilor a revenit spectaculos în „meciul vieţii“.

Eric Abidal e înlocuitorul perfect pentru Lance Armstrong. Până să-şi distrugă imaginea în scandalul dopajului, ciclistul american era considerat un exemplu pentru toţi cei care se luptă împotriva cancerului. 

Acum acest rol a fost preluat de fotbalistul Barcelonei, care a învins cancerul la ficat, printr-un transplant. Nu s-a mulţumit însă cu atât. Cu o voinţă de fier, Abidal a ţinut să joace, din nou, fotbal de performanţă la o vârstă la care alţi jucători fără probleme medicale se retrag. 

Într-un interviu acordat postului de televiziune TF1 şi preluat de gsp.ro, francezul a povestit detalii impresionante despre lupta sa.

Ce a spus?

„Medicii mă întrebau cum puteam suporta durerea. Pe lângă acel transplant, am suferit patru sau cinci operaţii într-un timp foarte scurt. Am slăbit 19 kilograme. Niciodată nu m-am gîndit la moarte pentru că Dumnezeu este cel care decide. Am suferit. Îmi amintesc că într-o duminică nu mai puteam îndura chinurile. I-am întrebat pe medici dacă mi-ar putea induce coma. După a patra operaţie, aceeaşi medici m-au întrebat cum puteam suporta durerea“, a povestit Abidal.

El a dezvăluit ce l-a îndemnat să-şi reia cariera sportivă: „Obiectivul meu a fost mereu acelaşi: să-mi trăiesc viaţa, să joc fotbal. Cred că am luptat pentru a putea termina într-un mod frumos, pe terenul de joc“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite