Martinovici al Olandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scena şocantă de la meciul Petrolul – Steaua din Liga I s-a repetat în Cupa Olandei, la Amsterdam, în partida Ajax – AZ Alkmaar.

La finalul lunii octombrie, România a atras atenţia întregii lumi după ce George Galamaz a fost agresat de un suporter pătruns în teren, iar sârbul Novak Martinovici a intervenit cu brutalitate în apărarea colegului său de la Steaua.

„Ca la noi la nimeni!", s-a spus atunci. Scena incredibilă de pe stadionul Petrolului s-a repetat însă miercuri seară pe mult mai celebrul „Amsterdam ArenA", la un meci dintre Ajax şi AZ Alkmaar din optimile Cupei Olandei. Locul agresorului de la Ploieşti, Dragoş Enache, a fost luat de un tânăr olandez de 19 ani, aflat de asemenea sub influenţa unor droguri, în timp ce în  rolul „victimei" a fost distribuit portarul oaspeţilor, Esteban Alvarado.

Alkmaar a părăsit terenul

Coincidenţele se opresc însă aici. Spre deosebire de stelistul Galamaz, costaricanul a reuşit să evite lovitura, după care n-a mai aşteptat ajutorul vreunui Novak Martinovici, făcându-şi singur dreptate. Cum? Mai întâi în stil de kung-fu, cu o lovitură în săritură bine ţintită care l-a pus la pământ pe suporterul lui Ajax. Apoi, Alvarado i-a mai dat acestuia cu sete două picioare imaginându-şi probabil că are de efectuat o „degajare de la şase metri". Astfel, când stewarzii au ajuns şi ei la faţa locului, cazul era practic rezolvat.

Dacă Petrolul - Steaua s-a mai jucat câteva minute până când Tătăruşanu a fost agresat cu o petardă, disputa Ajax - Alkmaar s-a întrerupt în minutul 36 la scorul de 1-0, oaspeţii părăsind terenul ca protest la eliminarea lui Alvarado. Federaţia olandeză va decide zilele viitoare dacă meciul se va rejuca sau dacă Ajax va câştiga la „,masa verde" cu 3-0. 

“Regretăm incidentul. Spectatorul era băut şi a zis că a intrat pe teren pentru că nu-i plăcea de portarul lui AZ. "
Comunicat Ajax

“Poate aş fi făcut la fel, poate că nu. Din punct de vedere emoţional, îl înţeleg pe Alvarado."
Frank de Boer
antrenor Ajax

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite