Martin Tudor, răpus după o suferinţă interioară: Victor Piţurcă a povestit drama fostului portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza decesului fostului goalkeeper a fost un infarct pe care acesta l-a suferit la Reşiţa, luni dimineaţa, în casa prietenei sale. Din păcate, la problemele cardiace ale lui Tudor s-au adăugat şi cele sentimentale.

Martin Tudor s-a stins la doar 43 de ani, iar această veste teribilă a şocat fotbalul românesc. Printre cei mai afectaţi oameni de decesul lui Tudor a fost Victor Piţurcă.

Fostul selecţioner a lucrat cu Tudor, mai întâi, la Steaua, unde l-a avut portar. După ce goalkeeper-ul s-a retras, în 2008, el a lucrat, din nou, cu Victor Piţurcă, fiind în stafful acestuia, ca antrenor cu portarii la mai multe echipe, inclusiv în prima reprezentativă.

Tocmai de aceea, datorită acestei relaţii strânse, Piţi a fost şocat când a aflat despre moartea lui Martin Tudor. Într-un interviu emoţionant acordat pentru gsp.ro, tehnicianul de 63 de ani a dezvăluit că abia a aflat despre problemele cardiace ale lui Tudor, dar ştia că acesta a avut anumite probleme sentimentale după un divorţ.

Ce a spus Victor Piţurcă?

*A fost unul dintre copiii mei, eu aşa l-am considerat. L-am avut fotbalist, apoi a lucrat alături de mine în ultimii ani. Eram atât de apropiat de el şi aveam o relaţie atât de bună, încât repet, îl percepeam ca şi pe copilul meu.

*Sincer, şi acum încerc să-mi revin şi parcă nu reuşesc, atât de tare m-a bulversat şi m-a năucit această tragedie. Sunt dezorientat complet.

*Niciodată nu mi-a lăsat să înţeleg că are ceva (n.r. - Martin Tudor avea probleme cardiace de când era jucător). Mai devreme însă am vorbit cu Opriţa (n.r. - fostul fotbalist Daniel Opriţa) şi l-am certat fiindcă nu mi-a zis că Martin Tudor a avut acel preinfarct acum un an. Dacă aş fi ştiut, îi interziceam să mai fumeze, îl trimiteam la medic pentru a se testa mai des.

*Fuma cam două pachete pe zi. Ţigările fac mult rău mai ales dacă ai boli de inimă, de plămâni. Plus că la el s-au adunat şi supărările din viaţa privată. A suferit mult de tot (n.r. - după divorţ). Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii, nici nu pot exprima în cuvinte dragostea lui pentru ei.

*Eu l-am avut la Craiova în staff până acum 3 luni. Era foarte activ, cred că avea cel mult 2 kilograme peste greutatea optimă. Nici n-ar fi putut să fie supraponderal fiindcă atunci când eşti antrenor de portari trebuie să fii la fel de activ precum cei pe care îi pregăteşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite