Marius Copil: „în 2019, îmi doresc să câştig un turneu ATP! Că e 25o sau că e mai sus nu contează, să fie unul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto EPA/AFP
foto EPA/AFP

Jucătorul de tenis Marius Copil a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care vorbeşte, printre altele, despre ce a însemnat pătrunderera în top 100 ATP şi despre obiectivele sezonului următor.

Copil consideră că un rol negativ în ascensiunea sa sportivă a fost jucat de presiunea resimţită din partea familiei. „A fost o eliberare când am intrat în top 100, m-am simţit cu 10-15 kilograme mai uşor. De mic, de la 18 ani, când am jucat primul meci în Cupa Davis cu Rusia, îmi ziceau mulţi că o să am şanse, iar de atunci şi ai mei, în special tăică-miu, care e, aşa, mai impulsiv, îmi ziceau: "Gata, o să ajungi imediat în câteva luni, o să fii în primii 100!". Presiunea pusă de părinţi, fără să-şi dea seama, pe un sportiv e mare. Nu o gestionezi atât de bine la 17-18 ani.  Când începi să pierzi două trei meciuri la rând apar dezamăgiri şi spui că a fost numai un foc de paie. Am avut mult de luptă cu genul acesta de presiune“, a declaratCopil.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani spune că pentru anul viitor îşi doreşte foarte mult să câştige un turneu ATP. „Unul dintre ţeurile mele pentru aul 2019 este să câştig un turneu ATP; mi-aş dori enorm de mult, că e un 250 sau că e mai sus nu contează, să fie unul! Dacă jocul meu se leagă şi rămân constant, cu siguranţă clasamentul va veni, la fel şi turneul. Dacă joc cum am făcut-o la Basel, cred că pot să câştig un 250, de ce să nu sper şi să cred?“, a mai spus actualul număr 60 ATP, pentru sursa citată

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite