Marius Copil a fost învins, România fără reprezentant la simplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil * Foto: Marian Burlacu
Marius Copil * Foto: Marian Burlacu

Nici anul acesta nu vom avea un câștigător din România pentru turneul bucureștean de tenis la simplu! Cum n-am avut nici la precedentele 19 ediții, indiferent dacă întrecerea s-a numit Romania Open Tennis, în primii săi ani, sau BRD Năstase Țiriac Trophy.

Singurul calificat în turul 2 dintre jucătorii autohtoni, Marius Copil s-a înclinat ieri, pe "Central", în fața polonezului Lukasz Kubot, favoritul numărul 7: 3-6, 3-6. În fața unui adversar experimentat și mai bine cotat, care a servit foarte bine, românul a ținut aproape doar până la 3, în primul set, iar în celălalt a redus din diferență de la 2-5.

Marius Copil n-a făcut o dramă din înfrângerea sa. Ceea ce nu este totuși surprinzător pentru un jucător care, la 21 de ani, are destui ani în față pentru a dovedi ceea ce poate. "La mingile importante, mi-au ieșit unele afară. Mingi care de obicei îmi intră. Am jucat bine, dar, din păcate, am pierdut. Serviciul mi-a mers. Am avut și puțin ghinion cu vremea pentru că el lovește de la înălțimea șoldului. Eu am încercat să folosesc topsinul și mingile nu mi-au ieșit. A reușit să returneze pentru că, fiind răcoare afară, mingea nu s-a înălțat foarte mult. I-a venit lui bine", a declarat Copil, care nu s-a decis la ce turneu va participa în perioada următoare. "Munchen, Belgrad sau Estoril. E posibil să aleg Belgrad pentru că este mai aproape de casă și am șanse mai mari acolo. La Munchen, anul trecut, au fost 200 în calificări".

Alte rezultate de astăzi:

Simplu, turul 2: M. Bachinger (Germania) - V. Troicki (Serbia, 4) 6-3, 4-6, 7-6/2, A. Seppi (Italia) - C. Stebe (Germania) 6-2, 6-3, F. Fognini (Italia) - M. Baghdatis (Cipru, 5) 7-5, 7-6/4;

Dublu, turul 1: T. Kamke (Germania), F. Mayer (Germania) - J. Brunstrom (Suedia), P. Marx (Germania) 6-2, 7-6/10;

Dublu, sferturi de finală: P. Hanley (Australia), J. Kerr (Australia) - I. Dodig (Croația), M. Melo (Brazilia) 7-6/4, 4-6, 10-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite