Marius Bilaşco atacant Steaua: „Recunosc că n-am dat randament la Steaua!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârful roş-albaştrilor a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“, în care a vorbit despre lucrurile bune şi rele din acest campionat. Marius Bilaşco a scăpat pe moment de furia patronului. „L-am criticat la început, dar a devenit din ce în ce mai bun. Va rămâne“, a anunţat Becali.

„Adevărul": Cum a fost pentru tine primul sezon în Ghencea?

Marius Bilaşco: Of, greu. Greu de tot. Bine că am mai şters din amărăciune prin câştigarea Cupei. Am salvat puţin din acest sezon slab făcut de noi.

Ce înseamnă pentru tine acest trofeu?

M-am bucurat enorm să-l câştig. E o descătuşare. Pentru mine, cucerirea Cupei cu Steaua e echivalentă cu titlul cu Unirea. Satisfacţia e uriaşă când ştii că faci atât de mulţi suporteri fericiţi.

Ce n-a mers la echipă în acest an?

Păi, când se schimbă atât de mulţi antrenori, e clar că lucrurile n-au fost prea bune. Sincer, când am semnat cu Steaua nu mă aşteptam la nebunia asta. Ştiam că presiunea e mai mare, dar parcă anul acesta a fost ca niciodată. Toată lumea spune că „Steaua e Steaua" şi că trebuie să ştii în ce te bagi, însă până nu simţi pe pielea ta ce înseamnă, n-ai cum să cunoşti.

Te-au afectat demiterile atâtor tehnicieni?

Evident, când vin şi pleacă atâţia oameni, nu mai înţelegi nimic. Te bulversează că fiecare îţi cere altceva, după filosofia de joc avută. Iar ca fotbalist trăieşti cu incertitudine. Dar asta nu înseamnă că e vina lor...

Nici tu nu eşti prea mulţumit de prestaţiile tale...

Nu, chiar nu. Eu accept critica, recunosc că n-am dat randament, dar s-a exagerat. Am fost atacat atât eu, cât şi colegii mei, din toate părţile. În condiţiile astea nu poţi să te concentrezi doar pe joc. D-aia evit să citesc presa sportivă... Mi-ar fi fost foarte uşor să zic că am nevoie de timp de adaptare sau mai ştiu eu ce... Dar adevărul e că nu a fost aşa. M-am integrat uşor în grup, dar nu am reuşit să marchez pe cât mi-aş fi dorit. Asta e, uneori n-a vrut să intre mingea, alteori am tratat prost situaţiile. E totul în urmă acum...

E mare diferenţa între Unirea şi Steaua?

Oho! Mare de tot. Fără să jignesc pe nimeni de-acolo, am trăit o perioadă superbă la Urziceni, dar am fost obişnuit altfel. Alt sistem, altă idee de joc, alte obiective, puţini spectatori, presiune mult mai mică. Pentru noi, cei veniţi de-acolo, normal că a fost un fel de şoc să facem trecerea asta.

V-a ajutat şi Meme Stoica în perioada asta?

Normal, a contat că a venit şi el la echipă, chiar dacă a făcut-o târziu. Dar să ştii că Meme se comportă excelent cu toţi fotbaliştii. Sunt conştient că e acid cu presa, că se ia de alţi conducători sau că are un comportament schimbat când e la televizor, dar cu noi se transformă, ne arată latura lui bună.

Ce a schimbat Olăroiu în cele trei săptămâni cât v-a antrenat?

Totul! De când a intrat în vestiar, a schimbat totul. Modul în care a vorbit cu noi, cum ne-a încurajat, cum ne-a tratat pe fiecare în parte a fost extraordinar. Când a venit el la echipă, eram pierduţi, descumpăniţi. Nici nu ştiam încotro s-o apucăm. Sincer îţi spun, dacă nu venea el, cred că am fi pierdut şi calificarea în Liga Europa.

Deci îţi pare rău că nu va rămâne şi în sezonul viitor...

Stai aşa! Cât timp e o portiţă, o şansă, noi sperăm. Continuăm să tragem de el. Eu şi restul băieţilor vorbim aproape zilnic cu Oli la telefon. Mai facem o glumă pe tema continuării lui în Ghencea, mai discutăm şi serios. Încercăm să-l convingem.

"Am fost tot timpul conştient că Steaua e cea mai iubită echipă din România, dar nu mi-am putut imagina cât de mulţi suporteri are cu adevărat. Pentru ei vom juca în sezonul viitor."

Înfrângerea cu Dinamo, cel mai greu moment

Marius Bilaşco şi-a amintit cu tristeţe despre eşecul înregistrat în tur, contra rivalilor de la Dinamo. „Înfrângerea cu Dinamo, din tur, a fost cea mai dureroasă. Acel 2-1 din «Ştefan cel Mare». A fost prima lovitură pentru mine. Nu mi-a venit să cred că am pierdut, deşi am dominat tot meciul şi am avut o groază de ocazii. În sezonul viitor aş vrea să marchez mai mult. Totuşi, dacă ar fi să aleg între o prestaţie excelentă a mea pe tot parcursul sezonului sau un nou trofeu, aş opta pentru partea a doua. Steaua se hrăneşte cu trofee", a punctat atacantul roş-albaştrilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite