Marius Alexe:„Nu ne mai gândim la titlu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MARIUS ALEXE ATACANT DINAMO
MARIUS ALEXE ATACANT DINAMO

Jucătorul „câinilor“ spune că din cauza distanţei de zece puncte faţă de liderul Oţelul Galaţi, dinamoviştii nu-şi mai fac iluzii în privinţa câştigării campionatului şi se vor concentra asupra Cupei. Alexe a explicat de ce, după prima jumătate a sezonului, Dinamo a ratat două dintre cele trei obiective, titlul şi cupele europene, şi a rămas în cursă doar pentru cucerirea Cupei.

 „Adevărul": Cum a fost 2010 pentru tine?

Marius Alexe: Să ştii că nu a fost chiar cel mai rău an, deşi accidentarea m-a scos din circuit o perioadă. M-am refăcut şi, cel mai important este că am jucat titular aproape în fiecare meci. Dar am un regret, că nu am dat mai multe goluri, puteam să-mi ajut mai mult echipa.

Andone spunea că nu se mai gândeşte la titlu. Tu ce părere ai?

Acum, când vom începe returul, trebuie să câştigăm fiecare meci şi să ajugem cât mai repede în vârful clasamentului. Din păcate însă, nu ne mai putem gândi la titlu fiindcă e foarte departe. Bine, matematic există şanse, dar va fi foarte greu de recuperat diferenţa de puncte care ne desparte de Oţelul.

S-a ajuns în situaţia aceasta pentru că Dinamo a avut cea mai slabă apărare din ultimii 60 de ani. Cum comentezi?

Pentru acest lucru întreaga echipă e vinovată, nu doar fundaşii. Primim prea uşor goluri şi atunci când nu am mai marcat atât de mult s-a văzut imediat.

Practic, pentru voi a rămas doar Cupa României.

Într-adevăr, este un obiectiv pe care încă îl putem îndeplini, mai ales că în campio­nat suntem pe locul şase, o poziţie la care nimeni nu se gândea. Este o mare dezamăgire ceea ce s-a întâmplat în campionat.

Faptul că sunteţi neplătiţi de două luni, unii dintre voi chiar de patru, vă influenţează evoluţiile?

Banii nu sunt un factor important. Pe teren te concentrezi la meci şi atât. Dar, lipsa banilor contează totuşi pentru că, la un moment dat, îţi aduci aminte că ai buzunarul gol, că munceşti zilnic, dar ajungi în situaţia de a te împrumuta de unde poţi.

Te afectează această situaţie de Sărbători?

O să plec câteva zile la munte, dar stau în România. Mai departe nu se poate...

Revenind la campionat, după meciul cu Astra, Andone te-a criticat, spunea că te plimbi pe teren. Şi unii fani te-au înjurat.

E normal ca nea Ando să mă mai certe, e antrenor şi are dreptate. Într-adevăr, în meciul cu Astra am greşit! Cei care m-au înjurat erau doar câţiva la tribuna a doua, de fapt era doar unul care se credea mai «deştept» şi nu sunt afectat pentru că-i cunosc pe adevăraţii suporteri.

S-a tot vorbit despre un eventual transfer al tău la Galatasaray pentru o sumă de şase milioane de euro. Care crezi că e valoarea ta în acest moment?

Nu m-am gândit la Galatasaray şi aş fi ştiut dacă era vreo ofertă să plec acolo. Acum însă nu e momentul. Eu revin după o accidentare şi tot ce-mi doresc este să fiu sănătos să mă pregătesc bine în perioada de iarnă. Nu ştiu care e valoarea mea pe piaţa de transferuri, dar ştiu că vreau să joc pentru Dinamo cât mai bine.

"În mod normal, n-am merita să vină Moşul la noi, dar sperăm!"
Marius Alexe
atacant Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite