Marica, despre Ucraina, fotbalul din România şi lipsa investitorilor. „De ce să vină în ţara în care oamenii sunt întâi arestaţi şi apoi cercetaţi?“

Marica, despre Ucraina, fotbalul din România şi lipsa investitorilor. „De ce să vină în ţara în care oamenii sunt întâi arestaţi şi apoi cercetaţi?“

Ciprian Marica FOTO: Getty Gulliver Images

Internaţionalul român Ciprian Marica e la curent cu tot ce se întâmplă în aceste zile atât în România, cât şi Ucraina, ţara unde a evoluat timp de trei ani, în tricoul lui Şahtior Doneţk. Într-un material postat pe Facebook, Marica a atins mai multe subiecte delicate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am revenit cu picioarele pe pământ!
Urmăresc cu atenţie tot ce se întâmplă în Ucraina. Mai ales de când situaţia este tot mai tensionată în Donetk, un loc de care mă leagă multe amintiri, care şi-a pus amprenta pe evoluţia mea ca om şi ca sportiv, un loc în care am încă mulţi prieteni. Îmi doresc din suflet ca lucrurile să se rezolve paşnic, să fie linişte şi pace, aşa cum era când jucam la Şahtior.
 
M-a surprins informaţia că bogaţii zonei, oameni cu foarte mulţi bani, vor să-şi mute investiţiile din Ucraina. M-am întrebat în gând: de ce oare nu le oferim facilităţi să vină să investească în România, de ce să aleagă alte pieţe de capital? Ar fi o lovitură importantă pentru noi să atragem oameni şi companii foarte puternice.
 
Entuziasmul m-a ţinut puţin, am revenit cu picioarele pe pământ. De ce să nu prefere Londra sau Berlinul şi să vină în ţara cu cele mai multe taxe, cu cel mai mare preţ la carburant, cu cele mai rele drumuri, cu legi care se schimbă şi de câteva ori pe zi? În ţara în care oamenii sunt întâi arestaţi şi apoi cercetaţi? Pentru ca notorietatea să le aducă defilări prin faţa camerelor TV cu girofaruri şi mascaţi?
 
Cam aşa mi-am petrecut dimineaţa, înainte de antrenament. În faţa televizorului, mi-am pus întrebări şi mi-am dat singur răspunsuri. Păcat că nu avem mai multă grijă de ţara noastră, de imaginea ei, de legislaţie, de oamenii care pot face bine semenilor lor“, a scris Marica, pe pagina persoanală de Facebook
 
Ciprian Marica (28 de ani) a evoluat la Şahtior Doneţk între 2004 şi 2007. Din septembrie 2013 îmbracă tricoul lui Getafe. 
 
 
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Mai multe percheziţii au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare pentru mai multe meciuri de fotbal din Liga 1. Anchetatorii au fost la sediul LPF, dar şi la locuinţa lui Dragomir.
 
 
Procurorii care au cerut arestarea lui Dumitru Dragomir descriu metoda prin care s-ar fi delapidat trei milioane de euro din conturile LPF în momentul în care a vândut drepturile TV ale meciurilor de fotbal din Liga I. Misterul comisionului de aproape trei milioane de euro de la LPF pare să fi fost elucidat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
 
 
Procurorii DNA au efectuat marţi percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie. Primăria Constanţa confirmă că percheziţiile de la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă“ din oraş. Mazăre a fost adus cu duba şi cu mascaţi la sediul DNA din Bucureşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările