Marian Drăgulescu printre giganţi pe terenul de baschet: Ultimul turneu Sport Arena Streetball înainte de marea finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu (cu mingea în mână) pe terenul de baschet
Marian Drăgulescu (cu mingea în mână) pe terenul de baschet

Legendarul gimnast, Marian Drăgulescu, a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul naţional de baschet 3x3 Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie. Pentru trei zile, de vineri până duminică, peste 500 de jucători au evoluat în turneul disputat pe terenurile din Universitatea Politehnică Bucureşti.

Marian Drăgulescu, mare pasionat de baschet, a evoluat într-un meci demonstrativ şi, de asemenea, i-a asistat pe tinerii atleţi din Ucraina, Danylo Holienkov şi Viktor Tereschenkov, care au făcut spectacol în concursul de slam-dunk. 

“Mă simt ca peştele în apă când sunt pe un teren sau într-o sală de sport. Baschetul 3x3 este foarte spectaculos, necesită multă îndemânare, multă viteză şi astăzi am avut nevoie de câteva minute bune de încălzire până să nimeresc coşul cu mingea”, a declarat amuzat campionul român. 

Ştiinţa Bucureşti la open masculin şi Agro Squad la open feminin au fost câştigătoarele categoriilor de elită la evenimentul co-finanţat de către Primăria Sectorului 6 prin programul Sport şi Sănătate 2022.

Pentru Ştiinţa Bucureşti este primul succes din acest sezon, bucureştenii reuşind să oprească supremaţia celor de la Athletic Constanţa, după ce i-au depăşit pe marii rivali în semifinale, scor 20-18. Conduşi de Robert Nanu ales Tissot MVP la finalul turneului, cei de la Ştiinţa au trecut lejer în finală de Politehnica Iaşi, scor 21-9. 

Baschet

La feminin, Agro Squad a reuşit cel de-al doilea succes din acest sezon după un turneu fără înfrângere. Mihaela Panait, la prima prezenţă în turneele Sport Arena Streetball în 2022, a marcat în total 26 de puncte în cele patru meciuri pentru echipa sa, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a turneului. 

Baschet

La categoria Open masculin a fost prezent în competiţie şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (foto), care s-a înscris alături de prietenii săi cu echipa #westsideisthebestside, ajungând până în faza optimilor de finală. 

A fost un nou weekend plin de baschet 3x3, disciplină olimpică începând cu ediţia Tokyo 2020, dar şi cu multe momente care i-au ţinut în priză pe cei peste 2000 de oameni care s-au perindat în acest weekend pe terenurile din baza sportivă Poli Arena, cu toate că vremea a mutat ultimele meciuri de duminică în Sala Leul. 

Baschet

Atât jucătorii cât şi spectatorii s-au putut duela şi în turnee de baschet pe consolă, care au fost organizate cu sprijinul secţiei de eSports a clubului universitar ASE Bucureşti. 

Pe lângă cele 12 categorii de vârstă, între sub 10 ani şi plus 35 de ani, în cadrul evenimentului a fost organizată şi o categorie specială, SCORE, dedicată copiilor din centrele de plasament din Sectorul 6. Acţiunea a adus o continuitate Proiectului SCORE – Sport în Comunitate: Onoare, Respect şi Educaţie, derulat de către ACS Sport Promotion şi Sport Arena Streetball în anul 2021, prin care copiii din centrele de plasament din Bucureşti au desfăşurat activităţi fizice şi educative, prin intermediul baschetului 3x3. 

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susţinut de Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federaţia Română de Baschet, Ideal Board Games şi Red Bull iar radio-ul oficial al competiţiei este Kiss FM. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite