Marea finală a Campionatului Naţional de Drift, în această săptămână la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea finală a Campionatului Naţional de Drift va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe circuit stradal, la Baia Mare, în joc fiind puse cele mai mari premii din istoria acestui sport în România.

Peste 40 de piloţi din toată Europa şi-au anunţat prezenţa la evenimentul de pe 20-21 octombrie, printre care campionul King of Europe din acest an, slovacul Marko Zakouril.

De asemenea, multiplul campion al Ucrainei, Dmitryi Illuk, campionul Ungariei, Robi Nagy, şi campionul Europei la drift pe traseu montan, Norbert Kovacik, s-au înscris pentru runda de la Baia Mare.

România va fi prezentă cu cei mai buni piloţi ai momentului, astfel că de pe lista de înscrieri nu vor lipsi campionul en-titre Călin Ciortan, liderul campionatului Iulian Jumuga, Traian Buşe (primul campion naţional din istoria României), Sorin Ene (campion 2015), Răzvan Frăţianu (campion 2011) şi Istvan Szabo (campion 2014).

Etapa de la Baia Mare, care va decide şi numele campionului pentru sezonul 2018 în driftul românesc, va pune la bătaie cele mai mari premii din istoria acestui sport în România. Astfel, câştigătorul rundei va pleca acasă cu un cec în valoare de 5.000 de euro, locul 2 cu 3.000 de euro, iar al treilea va încasa 2.000 de euro.

„Sunt bucuroşi să anunţăm că vom avea la start piloţi de top din 8 ţări, ceea ce poziţionează România ca un pol în driftul european. Va fi o adevărată bătălie europeană şi cu siguranţă, o să vedeţi unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de motorsport din ţara noastră în 2018”, a declarat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite