Maraton cu vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, cel mai bun tenismen român al momentului, Victor Hănescu, dar şi personaje din lumea mondenă, precum Gina Pistol, vor alerga duminică.

Programată la aceeaşi oră cu maratonul şi semimaratonul, duminică, de la 9.30, Cursa Populară Gillette va reuni la start amatorii de mişcare din ţara noastră. Printre cei care se vor încumeta să alerge cei 3,5 kilometri se numără şi câteva vedete autohtone. Organizatorii au pomenit numele Gabrielei Szabo, dar şi pe cel al jucătorului de tenis, Victor Hănescu. Vor participa şi personaje din lumea mondenă precum Gina Pistol şi Adelina Pestriţu.

Tricouri tehnice pentru participanţi

Până şi fotbalul va avea un reprezentant în persoana lui Narcis Răducan, directorul sportiv al Stelei. „Am decis să particip la această cursă alături de soţia şi de băiatul meu cel mare. Eu am fost foarte bun la crosuri, însă tot mingea m-a atras mai mult. De fapt, fotbalul fără alergare nici nu se poate. Iar pentru fotbalişti e un maraton în fiecare săptămână. Sper ca duminică să nu avem probleme cu arbitrajul", a glumit Răducan.

Înscrierile pentru maraton, semimaraton şi Cursa Populară se mai pot face la Sport Expo, în Piaţa Alba Iulia, astăzi (13.00-20.00) şi mâine (10.00-20.00). Tot de acolo, cei înscrişi vor ridica numărul de concurs şi kit-ul de participare.

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB) au făcut tot posibilul pentru ca participanţii la întrecerea care va avea loc mâine - Crosul Copiilor - şi duminică - semimaraton, maraton şi Cursa Populară Gillette -  să rămână cu amintiri cât mai frumoase. Toţi cei care se vor alinia la startul cursei de 42,195 kilometri vor primi tricouri tehnice.

„Ele sunt oferite de sponsorul nostru, Adidas, care e partener şi la alte maratoane cunoscute, inclusiv la Londra. Afară, acestea nu se dau gratis. Când am alergat la Budapesta, am plătit 18 euro pentru unul. De asemenea, vom oferi multe premii în obiecte şi servicii, mai ales copiilor", a declarat Valeria Răcilă, preşedintele Running Bucharest Club, cel care organizează evenimentul, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism.

Diţă are alt program, Şimon e accidentată

La start se va alinia şi Marius Ionescu, sportiv care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, pe distanţa celor 42,195 de kilometri. Constantina Diţă, în schimb, va absenta. Motivul? Medaliata cu aur de la Beijing are un alt program de pregătire. Ea a declarat, de altfel, încă din aprilie, când a luat startul la Londra, că nu poate veni la Bucureşti, urmând a participa tot la 9 octombrie, la cursa de la Chicago, una dintre cele mai prestigioase din lume. Pentru simplă participare, Diţă va încasa câteva zeci de mii de dolari! O altă atletă, Lidia Şimon va rata MIB din cauza problemelor de sănătate.

Sfaturi de la un veteran pentru debutanţi



Emilian Isăilă (foto) este cel mai bun exemplu că oricine poate participa la un maraton. Tot ce-ţi trebuie e voinţă! „Emi", un tip supraponderal până acum câţiva ani, a câştigat, mai întâi, lupta cu kilogramele. A dat jos peste 18! Apoi, s-a pus pe alergat. A început cu distanţe mici şi a luat-o pas cu pas. Acum, e un veteran al maratoanelor! A participat la opt ediţii în şase ţări diferite. „Prima dată, am parcurs distanţa de 42 de kilometri după patru ore şi şapte minute. Acum, cel mai bun timp realizat de mine e de trei ore şi 42 de minute. Sper să-l îmbunătăţesc chiar duminică", ne-a spus Isăilă. Pe blogul său, acesta le-a oferit zece sfaturi celor care vor participa, duminică, la primul lor maraton.

1Cursa e mereu mai lungă decât îţi pot imagina.

2 E o mare diferenţă între prima jumătate şi ultima jumătate a cursei.

3 Cel mai greu kilometru e al 41-lea. Cel mai uşor e ultimul.

4 De la kilometrul 33 nu-ţi mai pasă ce timp scoţi, vrei doar să termini.

5 De la kilometrul 28 devine tot mai greu să citeşti cifrele care apar pe cronometru.

6 Nu ezita să bei lichide, nimic nu te anunţă când te vei dezhidrata.

7 Oricât de frig ar fi o să-ţi fie cald şi, apoi, iarăşi frig. E valabilă şi reciproca: oricât de cald ar fi o să-ţi fie şi frig.

8 Nimeni nu e antrenat suficient pentru ultimii şase kilometri. Cei mai mulţi alergători s-au antrenat pentru primii 15 - 20.

9 Dimineaţa înainte de cursă mănâncă o banană. După cursă, două.

10 Din păcate, la maraton nu te prea poţi bucura după ce treci linia de sosire, dar e bine să încerci. Oricum, doare!

La ce maratoane a participat Emilian Isăilă

An    Unde a alergat

2007    Budapesta
2008    Stockholm, Bucureşti
2009    Viena, Bucureşti
2010    Praga, Bucureşti
2011    Rotterdam

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite