„Maradona putea fi salvat de la moarte!“: Declaraţii incendiare date de fostul doctor al lui Diego

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfredo Cahe (stânga) e convins că Diego Maradona putea fi şi acum în viaţă
Alfredo Cahe (stânga) e convins că Diego Maradona putea fi şi acum în viaţă

Alfredo Cahe, care a lucrat timp de 30 de ani cu fostul mare fotbalist, s-a arătat oripilat de felul în care „El Pibe D'Oro“ a fost tratat de echipa medicală care s-a ocupat de el, în noiembrie 2020, după operaţia pe creier.

Pe zi ce trece devine tot mai clar că la decesul lui Diego Maradona a contribuit şi neglijenţa medicală. La începutul săptămânii, presa argentiniană a publicat o înregistrare audio scandaloasă în care doctorii vorbeau fără empatie despre Maradona.

Iar acum, potrivit „Clarín“, un important ziar din Argentina, fostul doctor al lui Diego, Alfredo Cahe, a făcut o serie de declaraţii incendiare. Cahe e medicul care, încă de când Diego era în viaţă, a criticat faptul că fostul fotbalist a fost dus acasă, în loc să petreacă în spital perioada de refacere de după operaţia suferită pe creier.

Ce a spus Alfredo Cahe despre moartea lui Maradona?

*Maradona putea fi salvat de la moarte. N-am nicio îndoială că toate deciziile medicale luate în cazul lui au fost proaste. Foarte proaste! Cei care s-au ocupat de el s-au comportat de parcă n-ar fi fost medici.

*Toate problemele medicale ale lui Maradona erau tratabile. Mă refer la afecţiunile cardiace, la faptul că avea inima mărită, la problemele sale mentale. Totul era tratabil!

*Când l-au internat la spital, un psihiatru din echipa lui medicală m-a sunat şi m-a întrebat ce medicamente i-am dat lui Diego, la ultima sa internare în spital. Când i-am zis lista medicamentelor, el m-a ascultat în tăcere, n-a spus nimic şi asta a fost tot.

*Am vorbit şi cu doctorul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque. L-am întrebat despre trei, patru lucruri pe care le-am considerat eu importante. În primul rând, aflasem că Maradona avusese o hemoragie anală. L-am întrebat pe Luque dacă această problemă a fost analizată, iar el nu mi-a dat un răspuns greşit, dar nici unul corect. Apoi, l-am întrebat dacă el l-a operat pe Maradona sau dacă a fost un alt chirurg şi, din nou, nu mi-a zis nimic. Luque mi-a dat nişte răspunsuri monosilabice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite