Maradona, necruţător: Fostul mare jucător a explicat de ce Argentina s-a întors acasă cu coada între picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De numele lui Diego Armando Maradona se leagă ultimul triumf al Argentinei la o ediţie a Cupei Mondiale, cea din 1986.

Lionel Messi rămâne în umbra lui Diego Maradona, deoarece, deşi a câştigat tot ce se putea la nivel de club, la prima reprezentativă nu se poate lăuda decât cu patru finale pierdute.

Cu Messi pe teren, sud-americanii au ratat trofeul CM 2014, dar şi trei finale de Copa America, în 2007, 2015 şi 2016. Acum, în Rusia, echipa a dezamăgit crunt şi, în niciun moment, n-a arătat ca una capabilă de a se lupta pentru trofeu. Această situaţie l-a dezgustat pe Diego Maradona, cel care, potrivit Digi Sport, a avut un discurs acid.

Ce a spus Maradona?

*Am venit mai mult ca la cinema decât ca la meci (n.r. – contra Franţei) pentru că am venit să vedem cronica unei morţi anunţate. Şi asta s-a şi întâmplat. 

*Franţa l-a ţinut bine pe Messi la mijlocul Argentinei, aşa că n-a putut trece mai încolo de ei. Am văzut că Messi era singur, departe de poartă. Dacă l-a pus să joace atacant, înseamnă că trebuia să finalizeze, dar el a fost un fel de Patoruzu (n.r - Patoruzu e un personaj de desene animate în Argentina, iar expresia se referă la persoanele care fac totul pe cont propriu).

*Fără Messi, suntem doar o echipă obişnuită. Meciul s-a jucat în modul în care am anticipat. S-a întâmplat exact ceea ce ne-am aşteptat.

*O altă Cupă Mondială s-a dus şi am rămas fără nimic. E rău că a mai trecut o Cupă Mondială şi Argentina n-a reuşit să aibă o echipă consistentă.

*Cred că ne-am înşelat cu privire la banca tehnică. Federaţia trebuie să analizeze şi să ia măsuri. Jucătorii trebuie să aibă spiritul de luptă, asta îi lipseşte Argentinei. 

*S-a văzut chiar de la primul 11, când Pavon, Messi şi Di Maria au trebuit să atace. Da, pot să creeze faze de atac, dar ei nu sunt atacanţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite