Ferguson îi pregăteşte venirea lui Moyes la Manchester United. Sir Alex le-a cerut fanilor să-l susţină pe noul antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Alex Ferguson a avut parte de o festivitate de premiere la finalul meciului câştigat de Manchester United împotriva lui Swansea pe teren propriu (2-1), iar una dintre rugăminţile exprimate de tehnicianul scoţian a fost ca suporterii „diavolilor roşii“ să aibă încredere în viitorul antrenor, David Moyes.

„Cea mai importantă experienţă din toată viaţa mea“, aşa şi-a început discursul Sir Alex Ferguson, vizibil emoţionat de atmosfera creată de fani pe Old Trafford după meciul cu Swansea. Tehnicianul în vârstă de 71 de ani a cerut  clemenţă pentru David Moyes: „Noua voastră sarcină este să îl susţineţi pe viitorul antrenor. Asta e important acum. Aş vrea să vă amintesc că atunci când am venit eu şi au existat momente grele, clubul m-a susţinut: staff-ul m-a susţinut, jucătorii m-au susţinut, voi m-aţi susţinut şi noua voastră sarcină este să-l susţineţi pe noul antrenor“. 

După 39 de ani în antrenorat, dintre care 26 au fost petrecuţi la Manchester United, Ferguson a mărturisit când a luat hotărârea de a renunţa: „Am decis să mă retrag de Crăciun. Lucrurile s-au schimbat când sora soţiei mele Cathy a murit. Am vrut să plec învingător. A fost dificil. Le-am spus copiilor noştri în luna martie. Fratele meu a aflat abia săptămâna aceasta. Am fost extrem de norocos. I-am antrenat pe unii dintre cei mai buni jucători din ţară. Toţi jucătorii prezenţi acum au reprezentat clubul aşa cum se cuvine. Au câştigat campionatul într-un mod fantastic, s-au descurcat excelent“.

Când „diavolii roşii“ şi-au primit medaliile de campioni ai sezonului 2012/2013, Ferguson şi-a îmbrăţişat toţi fotbaliştii, mai puţin pe Wayne Rooney. Atacantul a solicitat un transfer de la United care i-a răcit relaţiile cu Sir Alex, tehnicianul ignorându-l în meciul cu Swansea: „Nu am fost de acord. Cred că ar trebui să se mai gândească. Oricum nu cred că voia să joace în meciul acesta din moment ce se gândeşte la o mutare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite