Manchester City o bate rău pe PSG şi în retur! „Cetăţenii”, prima calificare în finala Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester City

Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în ultimul act al celei mai importante competiţii de club europene, după ce, în meciul retur al semifinalelor, a învins, marţi, pe teren propriu, 2-0, pe PSG,

Marele absent al celor de la PSG a fost Kylian Mbappe. Chiar dacă a făcut deplasarea în Anglia, atacantul nu a fost recuperat în timp util şi lipsa lui a contat mult marţi seara. În afara lui, Mauricio Pochettino nu i-a avut nici pe Juan Bernat, de asemenea accidentat, şi nici pe Idrissa Gueye, suspendat două etape după cartonaşul roşu primit în meciul tur.

Guardiola, fără nicio absenţă notabilă în lot, nu a ales să stea la adăpostul victoriei din tur, 2-1, şi nu s-a baricadat în defensivă. Partitura aleasă a dat roade repede, Mahrez deschizând scorul încă din minutul 11 (foto), şut tare, pe jos, din apropierea careului mic, printre picioarele portarului Navas. PSG a reacţionat imediat, dar lovitura de cap a lui Marquinhos (16) a lovit bara transversală, pentru ca trei minute mai târziu, după o eroarea în defensiva gazdelor, Di Maria să nu nimerească poarta. 

Contrat jocului obişnuit al echipelor pregătite de Guardiola, City a cedat posesia, însă oaspeţii nu au ştiut să profite. Până la final, PSG nu a venit cu nimic nou şi nu a mai pus în pericol poarta adversă. În schimb, gazdele au mai lovit o dată, tot prin Mahrez, în urma unui contraatac splendid (63). 

La fel ca în partida tur, francezii au terminat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea lui Di Maria, din minutul 69, pentru un gest nesportiv. 

City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Zincenko - Fernandinho, Gundogan, Bernardo Silva (Sterling '82) - Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus '82), Foden (Kun Aguero '85).  Antrenor Pep Guardiola;

PSG: Navas - Florenzi (Dagba '75), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (Bakker '83) - A. Herrera (Draxler '62), Paredes (Danilo '75), Verratti - Di Maria, Icardi (Moise Kean '64), Neymar. Antrenor Mauricio Pochettino.

Cartonaşe galbene: Zincenko '71, De Bruyne '74 / Ander Herrera '22, Verratti '71, Kimpembe '87 Danilo '89.

Cartonaş roşu: Di Maria '69

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

În cealaltă semifinală se vor întâlni Chelsea - Real Madrid, miercuri, de la ora 22.00. În prima manşă, la Madrid, scorul a fost egal, 1-1.

Finala va avea loc la 29 mai, la Istanbul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite