Man. United emite obligaţiuni de jumătate de miliard de euro pentru a scăpa de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După Ferguson, clubul stă bine la capitolul finanţe
După Ferguson, clubul stă bine la capitolul finanţe

Într-un efort menit a-i scăpa de datoria imensă ce apasă pe umerii clubului, oficialii „diavolilor roşii" au anunţat că vor emite un pachet de obligaţiuni în valoare de 555 de milioane de euro.

Pentru că nu dispun de patroni „blindaţi" ca rivalele lor din campionat, Chelsea şi Manchester City, cei de la Manchester United au optat pentru o soluţie financiară în încercarea de a reduce datoria de 780 de milioane de euro a clubului.

Astfel, cel mai bogat club al planetei, pe hârtie cel puţin, va emite obligaţiuni în valoare de 555 de milioane de euro, sumă care ar acoperi aproape integral împrumuturile contractate în ultimii ani de la mai multe instituţii de creditare, a căror valoare se ridică la fabuloasa sumă de 566 de milioane de euro. Desigur, fără însă a socoti şi dobânda aferentă, care mai scoate din conturile lui United 46 de milioane anual.

Cu toate astea, Sir Alex Ferguson nu se arată îngrijorat de situaţia economică a echipei sale, şi a declarat că ar fi putut cheltui fără probleme cele 94 de milioane de euro pe care „diavolii roşii" le-au încasat în vară de la Real Madrid pentru transferul lui Cristiano Ronaldo.

„Aş fi putut cheltui fără probleme banii pe Ronaldo, dar nu am considerat că există la ora actuală un jucător care să merite investiţia. Nu am nici un fel de preocupare referitor la situaţia financiară a clubului. Avem într-adevăr o datorie către bănci, dar asta nu m-a împiedicat să-mi realizez planurile la echipă", a declarat tehnicianul scoţian în Daily Mail.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite