Maicon, testat de Cîrţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Cîrţu nu vrea să-l folosească pe brazilianul adus în această iarnă până când nu vede ce poate în câteva partide ale echipei secunde din Ghencea. După Marius Lăcătuş, nici „Sorinaccio“ nu riscă să-l bage în teren pe Maicon Pereira, lăsându-l din nou în afara lotului şi pentru partida cu FC Vaslui, alături de  indizerabilii Dică şi Burdujan.

Adus sub formă de împrumut pentru 200.000 de euro de la Volyn Lutsk, Maicon nu are încă loc la Steaua. Atacantul de 22 de ani n-a bifat niciun minut la echipa mare, în schimb a fost trimis din nou la formaţia secundă, acolo unde va juca titular astăzi, în partida contra Dunării Galaţi.

„Adevărul" a stat de vorbă cu singurul antrenor care l-a văzut pe vârful brazilian într-o partidă oficială, în încercarea de a afla motivul pentru care acesta nu este băgat în seamă de către stafful roş-albaştrilor.

„Să fie clar, Maicon nu e o ţeapă! Eu l-am văzut, l-am folosit şi îl voi băga şi cu Dunărea Galaţi. E un fotbalist foarte bun, are calităţi excelente: viteză, tehnică, fizic. Problema e că Sorin Cîrţu n-a apucat să-l vadă în niciun meci, de aceea nu poate risca să-l bage. Va veni special la meciul nostru pentru a-l observa şi cred că în cel mai scurt timp va deveni jucător de bază la prima echipă", ne-a explicat Liţă Dumitru, antrenorul Stelei II.

Şi tehnicianul echipei mari a insistat asupra ideii că atacantul intră în vederile sale. „Nu se pune problema să nu-l bag în seamă. Am luat decizia împreună de a-l lăsa să mai joace încă un meci la echipa secundă, pentru a-l ajuta. Are nevoie de câteva meciuri oficiale pentru a-şi intra în formă şi în ritm", ne-a dezvăluit Sorin Cîrţu.
Merge la Chişinău

În pauza prilejuită de meciurile echipei naţionale cu Bosnia şi cu Luxemburg, Steaua se va deplasa la Chişinău, la 26 martie, pentru un amical cu Dacia. „Îl vom lua şi pe Maicon în lot. Trebuie să-l integrăm cât mai repede în echipă. Pe lângă partida cu moldovenii, cred că vom mai perfecta un amical, cu Universitatea Craiova. Avem nevoie de cel puţin două teste în această perioadă", a conchis Cîrţu.

„Sorinaccio" joacă defensiv cu Vasluiul

Cîrţu are mari semne de întrebare în alcătuirea primului unsprezece pentru partida de azi cu FC Vaslui (ora 20.30, Digi Sport, livetext adevarul.ro). Cel mai probabil, „Sorinaccio" nu va risca însă prea mult, pregătind o partitură tactică defensivă, cu doi închizători care să-i blocheze pe cei mai periculoşi jucători ai moldovenilor, Wesley şi Adailton. Echipa probabilă a Stelei: Tătăruşanu - Nicoliţă, Galamaz, Iliev, Brandan - Surdu, Gardoş, Bicfalvi, Tănase - Răduţ - Bilaşco.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite